Compleet overzicht Zwols aanbod Natuur en Milieu Educatie in overzichtelijke digitale gids

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Samen met haar partners brengt Gemeente Zwolle een digitale gids uit met een overzicht van het complete aanbod aan Natuur en Milieu Educatie (NME) voor basisscholen. In Zwolle worden veel mooie natuur-educatieve activiteiten en materialen aangeboden door tal van organisaties.

Deze zijn nu overzichtelijk bijeengebracht in de gids. Het overzicht kwam tot stand dankzij een nauwe samenwerking van de makelaar natuur – en milieueducatie die vorig jaar is aangesteld bij gemeente Zwolle, met verschillende organisaties die natuur –en educatieve activiteiten aanbieden. Het eerste exemplaar van de gids overhandigt wethouder William Dogger op donderdag 7 maart om 13.00 uur aan Eef Wegerif, directeur van OBS de Toonladder.

In Zwolle zijn veel activiteiten en lesmiddelen over natuur en duurzaamheid voor het basisonderwijs beschikbaar. Veel scholen weten nog niet de weg te vinden naar al dit mooie aanbod over natuur en milieu educatie. Daarvoor is de gids nu een goed hulpmiddel.

“Wij willen NME en alles wat er aan eductie over dit mooie en diverse onderwerp door verschillende organisaties in Zwolle wordt aangeboden, meer onder de aandacht brengen van de basisscholen. Met deze gids, die een inzichtelijk en toegankelijk overzicht biedt van het aanbod, maken we het voor scholen gemakkelijker om NME in hun lessen mee te nemen”, legt wethouder William Dogger uit.

Het aanbod in de gids is divers. Er zijn excursies, leskisten, digitale lessen, materiaalzendingen en projecten. De gids biedt een overzicht, gerangschikt op thema. De NME gids is vanaf 7 maart te vinden op www.zwolle.nl/nme. Alle Zwolse basisscholen krijgen de eerste editie van de gids digitaal en fysiek toegestuurd.