Hansz nieuw magazine van Sociale Zaken Zwolle

Foto van auteur

Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een primeur! Wethouder Martin Knol heeft maandag Hansz gelanceerd. Hansz is het nieuwe magazine van de eenheid Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de gemeente Zwolle. Het magazine, met een oplage van 52.000 stuks, wordt deze week huis-aan-huis in Zwolle verspreid.

Hansz is vrij uniek in Nederland. Veel gemeenten hebben wel een ´klantenkrant´, maar deze staat meestal vol droge opsommingen en regelingen. Hansz doet het anders! Het magazine sluit zoveel mogelijk aan bij de doelgroep en wordt gemaakt mét lezers. In Hansz zijn lastige onderwerpen menselijk en leesbaar gemaakt. Bijna niemand leest immers voor zijn plezier uitleg over wetten, regelingen en procedures. Terwijl veel mensen er wel mee te maken hebben.

Hansz verschijnt vier keer per jaar. In elk nummer komen de thema´s Meedoen, Rondkomen en Inburgeren terug. Thema´s die iedere inwoner van Zwolle aangaan. In het eerste nummer kunt u lezen over Miranda, een bijstandsmoeder met een zoon van zeven. Zij vertelt over haar huishoudboekje en hoe zij het voor elkaar krijgt iedere maand de eindjes aan elkaar te knopen. Via Hansz komt u erachter hoe ingeburgerd u zelf bent in Zwolle. Drie mensen in de bijstand vertellen hoe zij vol enthousiasme vrijwilligerswerk doen. Het blad staat ook vol tips. Waar haal je het voordeligst je boodschappen? Waar kun je hulp krijgen bij het invullen van formulieren?

Hansz wil inspireren, aanzetten tot actie en tot participatie. Nog te weinig mensen weten de weg te vinden naar inkomensondersteunende regelingen. Of schakelen de hulp van de gemeente in. Hansz wil daar verandering in aanbrengen. Mensen moeten na het lezen van dit blad makkelijker de weg vinden naar de juiste regelingen en subsidies. Omdat veel informatie via-via zijn weg vindt, is gekozen voor een huis-aan-huis verspreiding. Hansz is ook te vinden op punten zoals Werkplein de Lure, het Stadskantoor en Informatiecentrum.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)