Gemeente gaat preventief strooien tegen gladheid

Foto van auteur

Overlast voor het verkeer op Zwolse wegen vanwege gladheid wordt de komende winter zoveel mogelijk voorkomen. De gemeente Zwolle heeft het jaarlijkse plan van aanpak geactualiseerd om de gladheid en daarmee de verkeersonveiligheid op gemeentelijke wegen nog beter te bestrijden bij winters weer. ROVA voert de werkzaamheden uit. Bij wijze van proef worden belangrijke wegen in het seizoen 2006-2007 preventief gestrooid.

De buitenring en de verbindende wegen worden komend seizoen al gestrooid voordat het daadwerkelijk glad is. Met Rijkswaterstaat, Provincie Overijssel en ROVA is afgesproken dat gelijktijdig de rijksweg, de provinciale wegen en de ring Zwolle en verbindende wegen preventief worden gestrooid.

  

Overige routes

De overige routes voor gemotoriseerd verkeer en fietspaden worden in principe bij (verwachte) gladheid voor de ochtendspits gestrooid. Bruggen in en rond het centrum hebben extra aandacht.

Voorzieningen e.d.

Medewerkers van de gemeente zorgen voor het handmatig strooien van voetgangersroutes tussen het NS-station en de binnenstad, parkeervoorzieningen rond de binnenstad, routes rond zorginstellingen en bejaardentehuizen en overige voetgangersroutes rond wijkvoorzieningen en warenmarkten.

De strooiroutes zijn in te zien in het informatiecentrum. Extreme gladheidsituaties kunnen worden gemeld bij de servicelijn van de gemeente Zwolle, telefoonnummer (038) 498 33 00. De wijkteams zullen vervolgens bepalen of en hoe moet worden opgetreden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Gemeente gaat preventief strooien tegen gladheid”

  1. Hmmm… Daar ben je mooi klaar mee… Ik was van plan nog een tijdje met de oldtimer naar mijn werk te gaan, maar als ze nu direct al met zou beginnen te strooien, moet ik maar weer met de burgerwagen… 🙁

  2. Ja, afgelopen voorjaar heb ik 30 minuten over gedaan om de 2000 meter naar mijn werk af te leggen. Het was toen ?©?©n ijsbaan in de woonwijken en op fietspaden. Ach, het het hoort er gewoon bij. Je bent dan toch niet de enigste die te laat is 😉

Reacties zijn gesloten.