Team Migaloo op bezoek bij het Thorbecke Scholengemeenschap Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Vandaag bezocht Team Migaloo het Thorbecke Scholengemeenschap aan de Dr. Van Heesweg in Zwolle. Alle leerlingen van de 2e klas mavo/havo kregen een presentatie te zien over het plastic probleem in de oceaan.

Team Migaloo (verwijzend naar de eerste witte bultrug walvis in de oceaan) vertelde de leerlingen over hoe we nu met plastic omgaan al enorme grote gevolgen heeft voor de natuur, dier en mens. De boodschap was dan ook: kijk hoe we ons gedrag kunnen veranderen. Leerlingen keken naar hun dagelijkse gebruik van hun plastic en team Migaloo stelde de vraag wat je er mee zou kunnen doen.

Team Migaloo zet zich in voor meer bewustwording rondom de plastics in de oceaan. Dit doen ze door voorlichting te geven op scholen en samen te werken met studenten van onder andere het Deltion College in Zwolle. In 2021 doen zij mee doen aan de zwaarste roei wedstrijd ter wereld. De Talisker Whiskey Atlantic Challenge. 3000 zeemijl over de Atlantische oceaan. Ze zullen dan met hun roeiboot zo’n 40 dagen non stop op de oceaan zitten. Leven van hun zonnecollectoren die hun waterfilter van energie voorziet om het zoute water te filteren naar zoet water.