Vrolijke tekeningen in fietsenstalling Pletterstraat

Foto van auteur

De bewaakte en overdekte fietsenstalling aan de Pletterstraat in Zwolle wordt opgevrolijkt. Leerlingen van de Geert Grooteschool hebben tekeningen gemaakt met het thema ‘fietsplezier’. Op vrijdag 24 november 2006 worden de tekeningen, afgedrukt op grote panelen, onthuld.

Eén van de tekeningen…

De fietsenstalling met de ingang aan de Pletterstraat maakt onderdeel uit van winkelcentrum Het Eiland. Een centrale plek voor fietsers, die vanuit noordelijke richting naar de stad komen. Sinds juli 2004 is de stalling, die ruimte biedt aan zo’n 200 fietsen, gratis te gebruiken.

  

Leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 van de Geert Grooteschool werd gevraagd om tekeningen te maken, in overleg met de gemeente Zwolle en de Zwolse afdeling van de Fietsersbond. Uit de circa zestig kunstwerken zijn er drie uitgekozen. Leden van de Fietsersbond hebben de tekeningen uitvergroot op panelen van 3 bij 2,5 meter. Deze panelen zijn in de stalling aan de muren opgehangen en worden door de drie winnende leerlingen (Salina Ramdat Misier, Kelly Roo en Laura Damsma) op vrijdag 24 november 2006 rond 16.30 uur onthuld.

 

Naast de tekeningen van de leerlingen wordt de stalling ook opgefleurd door het schilderij dat burgemeester en wethouders samen met partners van de Zwolse binnenstad op 25 april 2006 hebben gemaakt. In het kader van de Week van de Aanloop verdiepte het nieuwe college zich toen een dag in mobiliteit. Op het Bethlehems Kerkplein werd het logo van het Ontwikkelingsprogramma Binnenstad geschilderd. Het resultaat wordt opgehangen in de stalling.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Vrolijke tekeningen in fietsenstalling Pletterstraat”

  1. Ik vind het schitterend gedaan, de stalling is enorm opgefleurd.

    Dat grijze beton was ook maar niks. Ze mogen van mij ook die stalling aan het maagjesbolwerk doen.

  2. @gor

    Hebben die kinderen het dan geschilderd? Hoe konden ze er dan bij komen? Ik ben er regelmatig maar nooit kinderen zien schilderen. Wel dat er elke keer weer een stuk gedaan was.

    Vanmorgen trouwens gehoord dat vanmiddag om half vijf de opening is. Twas al leuk versierd en de schildereijen verborgen achter lakens.

Reacties zijn gesloten.