Zwollenaren krijgen dubieuze uitnodiging voor buurtapp Nextdoor

Foto van auteur

Foto: Pamela van der Zee

Zwolle – Mocht u een brief ontvangen om deel te namen aan de buurtapp Nextdoor, wees dan gewaarschuwd. Uit diverse plaatsen in Nederland komen meldingen van het ontvangen van een misleidende brief, met daarin een uitnodiging om deel te nemen aan de legitieme Nextdoor app.

Ook in Zwolle ontvangen mensen deze brieven. De uitnodiging komt van een zogenaamde buurtbewoner. In de brief staat een link en een speciale uitnodigingscode om je aan te melden voor de buurtapp.

Nextdoor is een internetdienst en app waarmee je makkelijk in contact kunt komen met je buren. Op zich niets verkeerds, het is vergelijkbaar met een What’s app groep voor buurtpreventie. Waar inmiddels veel Zwollenaren dankbaar gebruik van maken. Je kunt er oproepjes plaatsen, zoals een oproep waarin je oude spullen aanbiedt of een oppas zoekt.

Wat deze Nextdoor app dubieus maakt zijn de toestemmingen welke je moet geven alvorens de app te kunnen gebruiken. Wie de app gebruikt, geeft het bedrijf diverse toestemmingen om zijn of haar persoonlijke informatie te gebruiken voor promotionele doeleinden. Lees hier de voorwaarden van Nextdoor.

De brief komt niet van de buurtbewoner, maar van de aanbieder van de app zelf. In andere plaatsen in het land zijn er mensen die aangifte hebben gedaan wegens identiteitsfraude. Het is niet bekend of dat in Zwolle ook al gebeurd is.

De website Opgelicht besteedde ook aandacht aan de brieven, evenals de Consumentenbond.

Een woordvoerder van Nextdoor meld via een reactie aan Weblog Zwolle dat de brieven wel degelijk door buurtbewoners verstuurd zijn. Nextdoor zegt het volgende: “Tijdens het uitnodigingsproces, geven we aan onze leden aan welke informatie er op de gedrukte brief zal verschijnen, inclusief “uw naam, uw straatnaam en nuttige informatie over Nextdoor”. Maar natuurlijk, zijn we altijd blij met feedback en willen we ervoor zorgen dat de Nextdoor app en website van Nextdoor transparant en gemakkelijk te begrijpen is en we maken voortdurend veranderingen op basis van feedback van onze leden.” Over de privacy doet het bedrijf geen uitspraken in hun reactie.

Foto's 2
Zwollenaren krijgen dubieuze uitnodiging voor buurtapp Nextdoor - Foto: Pamela van der Zee
Foto: Pamela van der Zee
Zwollenaren krijgen dubieuze uitnodiging voor buurtapp Nextdoor - Foto: Pamela van der Zee
Foto: Pamela van der Zee

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)