Gemeente wil duurzaam bouwen

Foto van auteur

Bouwen voor meer comfort, een goede gezondheid, een beter milieu en levensloopbestendig. Kortom, bouwen met het oog op de toekomst. In de visie Duurzaam Bouwen staan deze Zwolse ambities. De visie is vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders en is voorgelegd aan de raad. Wethouder Volkshuisvesting Gerard van Dooremolen: “Ik weet, we zijn ambitieus. Maar het is nodig om zo naar de toekomst te kijken. Ik wil graag met vertegenwoordigers van de bouwwereld om de tafel om te kijken hoe we deze visie concreet kunnen maken.”

Bij duurzaam gebouwde woningen gaat het bijvoorbeeld om zonnepanelen, om een energiezuinige manier van verwarmen of om het gebruik van milieuvriendelijke bouwmaterialen, zoals FSC-goedgekeurd hout. Duurzaam gebouwde huizen zijn bovendien huizen die aangepast kunnen worden aan de levensfase waarin iemand zit. Straks is het mogelijk om bij wijze van spreken van het kraam- tot aan het sterfbed in hetzelfde huis of dezelfde wijk te wonen.

 Er wordt al duurzaam gebouwd in Zwolle. Niet alleen als het gaat om huizenbouw, maar ook in de sector grond-, weg- en waterbouw (GWW). Met de beleidsvisie Duurzaam Bouwen doet de gemeente er een schepje bovenop.