Het weer: Kans op regen, later opklaringen

Foto van auteur

Walstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag is een topdag voor regenliefhebbers. Van de vroege ochtend tot de avond zijn er goede kansen op perioden met regen. Een grote bak water wordt niet berekend, maar nat word je wel. Ook liefhebbers van allerlei tinten grijs komen aan hun gerief, want vooral in de ochtend maken zij kans op een stevig pak bewolking. Zonaanbidders moeten het doen met momenten; de zon komt bescheiden in beeld boven de stad.

Tussen alle wolken verstopt zitten ’s middags enkele buien, misschien zelfs met onweer. Pas in de avond komt er opruiming van wolken en dan is er ook geen regen meer te verwachten. De wind bij dit alles is matig uit zuidwest tot west. De temperatuur valt natuurlijk tegen, onder wolken die de zon afschermen. Zeker als uit die wolken regen valt. Mocht de zon voldoende openingen vinden om Zwolle te bestralen, dan moet 21+ graden Celsius ‘s middags toch haalbaar zijn. De koelte die deze week werd voorzien, valt uiteindelijk een beetje mee.

Vrijdag is een prima dag als je 23 graden een aangename middagtemperatuur vindt en niet al te hoge eisen stelt aan de hoeveelheid zonuren. Die zijn geconcentreerd in de ochtend. Met dank aan wat hogedrukinvloed boven onze omgeving worden neigingen tot regen onderdrukt. In de middag krijgen wolken de overhand, maar het blijft tot in de avond droog.

Het weekend munt uit in wisselvalligheid. Zowel zaterdag als zondag zullen hoog scoren bij regenliefhebbers. Voor wie dat niet is, gaan we in het volgende weerbericht speuren naar de drogere perioden van het weekend.