Zwolle weekend lang improvisatiehoofdstad van het noorden

Foto van auteur

Foto: Jesse Mooibroek

Zwolle – 14 & 15 september is het weer zover, dan vindt de vierde editie van het Theatersport Toernooi van het Noorden (TTN19) plaats. Maar liefst vijftien theatersportteams uit de noordelijke provincies komen naar Zwolle om uit te maken wie het beste kan improviseren. En daarmee wordt Zwolle weer een weekend lang omgetoverd tot improvisatiehoofdstad van het Noorden.

TTN19 staat garant voor humor, verrassing en ontroering. De spelers kunnen door hun improvisatiekunsten uit het niets iets maken, mede dankzij het publiek die voor input zorgt. Theatersport is een onderdeel van improvisatietheater en bestaat al vele jaren. Vooral De Lama’s en De Vloer Op zijn bekende vormen van improvisatietoneel. Zoiets, maar dan een tikkeltje anders, zie je straks bij TTN18, in wedstrijdvorm.

Bij theatersport spelen twee teams tegen elkaar. Al improviserend en acterend bevechten ze elkaar op het podium en een jury en het publiek beoordelen het spel. Daardoor is er veel interactie met de bezoekers en wordt het sowieso altijd een gezellige bende. TTN16 werd door de Zwolse formatie De Jonge Woudlopers gewonnen. Tijdens TTN17 & TTN18 ging Man Met Snor uit Leeuwarden er met de hoofdprijs vandoor.

TTN19 vindt op zaterdag 14 september in het Perrontheater plaats. De finalezondag op 15 september is in Schouwburg Odeon. Beide in Zwolle, aanvang 9.30u ’s ochtends. Met een dagkaart kan iedereen vrij in- en uitlopen, mocht je even de benen willen strekken. Meer informatie via http://www.theatersportvanhetnoorden.nl/