Het weer: Koeler, in de middag de meeste zon

Foto van auteur

Spoelstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zondag start met wolkenvelden waar de zon een hele kluif aan heeft. Maar er is weinig kans dat uit die wolken regen valt. En in de middag ruimen de wolken steeds meer het veld. Dat is winst voor de zon. Er blijven boven Zwolle stapelwolken over, waarvan slechts een heel enkele fut heeft om regen te produceren. Mocht het gebeuren, dan zal het niet veel voorstellen.

Het is beduidend koeler dan op zaterdag. Zonnestralen warmen de boel op naar een kwikstand iets boven 20 graden in de middag, wat maar liefst 10 graden lager is dan zaterdagmiddag door onze weerstations in Zwolle is gemeten. Daarbij komt de gevoelstemperatuur zondag lager uit door een west- tot noordwestenwind die tegen kracht 4 aan zit soms. Maar wie zichzelf handig uit de wind en in de zon manoeuvreert, vindt het best lekker buiten.

Met zon en mooie stapelwolken aan de hemel maakt het weinig uit dat de meteorologische herfst deze zondag 1 september is begonnen. Herfstweer hebben we niet en zit binnenkort ook niet in de verwachtingen. De temperatuur ligt komende dagen op of een beetje onder normaal voor deze tijd van het jaar: ongeveer 20 graden. Er staat een zwakke tot matige wind (kracht 2 à 4) op de planning en dat is beslist geen herfststorm. Er wordt dagelijks wat neerslag berekend, maar de hoeveelheden zijn vooral in de eerste helft van de week verwaarloosbaar.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)