Rijbewijzen ingenomen van groep motorrijders

Foto van auteur

Zwolle – Aan De Doornweg, bij het Buurtschap Haerst, werden op woensdagmiddag 30 april 15 motorrijders gezien die 119 km/h reden waar 60 is toegestaan. De voorste van de motorrijders stopte nadat hij een stopteken kreeg. De rest van de groep keerde vervolgens en ging er vandoor richting Hasselt.

Vervolgens konden nog zes andere personen staande gehouden worden. Van de zeven motorrijders, zes uit Vriezenveen en een uit Langeveen werd het rijbewijs ingevorderd. De kentekens van de overige motorrijders zijn bekend en ook hun rijbewijzen zullen worden ingevorderd. Twee motorrijders reden met een omgebogen kentekenplaat en kregen hiervoor afzonderlijk een proces-verbaal.

4 gedachten over “Rijbewijzen ingenomen van groep motorrijders”

  1. De kentekens van de overige motorrijders zijn bekend en ook hun rijbewijzen zullen worden ingevorderd

    Ik dacht dat een vereiste voor invordering was dat je ter plekke staande moest worden gehouden??

  2. Ik ben het met Arie eens, dat je volgens mij staande gehouden moet worden willen agenten de mogelijkheid hebben een rijbewijs in te nemen. Ik verwacht dan ook niet, dat ze het alsnog moeten afgeven.

    Overigens blijf ik “invorderen” een vreemd woord vinden. Naar mijn idee is het een contaminatie van “innemen” en “vorderen”. Maar goed… zolang Koo$ $pee het blijft gebruiken zal heel Nederland er wel aan wennen 🙁

  3. 60 is ook veel te langzaam daar, er kan makkelijk 80 van worden gemaakt???
    Tuurlijk kan dat makkelijk. Maar het is geen provinciale weg. Het is een bochtige weg waar al het mogelijke verkeer zich op kan bevinden. Het is dus veiligerer en prettiger als je daar bijv. als fietser met 60 wordt ingehaald, dan wanneer achteropkomend en tegemoet komende verkeer jou met 80/90 of zelfs met bijna 120 km/u passeerd.

Reacties zijn gesloten.