Zwols biljartteam gaat voor Europacup

Foto van auteur

Zwolle – Op niet mis te verstane wijze heeft het Zwolse biljartteam van Hanze Catering het Nederlands kampioenschap in de eredivisie driebanden gewonnen. Na de 7-1-zege in de eerste finalewedstrijd tegen Kaleidoscope Gift Wrap afgelopen zaterdag, was zondag het binnenhalen van een gewonnen partij in de ‘return’ voldoende voor het behalen van de titel.

Dick Jaspers, met Torbjörn Blomdahl de blikvanger van het kampioensteam, werd de aangewezen man om het af te maken. Even had de Willebrorder moeite met zijn tegenstander Tayfun Tasdemir, maar al snel had de beste speler in de Nederlandse eredivisie de partij stevig in handen en kwam bij 36-50 (21) de ontlading. Het Zwolse dat als nieuwkomer met potentie in de hoogste afdeling van het driebanden een plaats kreeg, won de titel zonder een nederlaag te incasseren. Slechts tegen Crystal Kelly, de landskampioen van het vorig seizoen, die niet tot de finale wist door te dringen, speelde het tweemaal gelijk. Dick Jaspers, die voor de negende keer in zijn loopbaan landskampioen met een team werd: “Je speelt een seizoen lang onder druk en als het dan ook nog lukt om kampioen te worden, is dat het mooiste wat er is.”

Voor Wim Salomons, de directeur van Hanze Catering, die 250.000 euro in het team heeft geïnvesteerd, is het behaalde kampioenschap slechts het begin. “Van 21 tot 24 mei spelen we in Zwolle ook mee in de bekerfinale. Maar het mooiste zou zijn als we volgend seizoen Europa ingaan en ook de Europacup voor clubteams zouden winnen.” Het Zwolse team wordt in het nieuwe seizoen nog sterker met de komst van Jean van Erp (ex-Snellen Recycling), die Ad Koorevaar naar de reserveplaats verdringt.

BN / De Stem

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)