Opnieuw werkzaamheden rondom station Zwolle, beperkt treinverkeer

Foto van auteur

Foto: Richard de Vries

Zwolle – ProRail werkt op zaterdag 28 en zondag 29 september aan de sporen in Zwolle. ProRail gaat nieuwe wissels aansluiten en werken aan de bovenleiding en de treinbeveiliging. Dit zijn belangrijke voorbereidingen voor de bereikbaar maken en aansluiten van het vernieuwde en uitgebreide opstelterrein bij Zwolle.

Op het opstelterrein RGS bij Zwolle worden treinen geparkeerd zodat vervoerders deze kunnen onderhouden en schoon kunnen maken. Door op het opstelterrein extra sporen aan te leggen, kunnen hier meer treinen tegelijkertijd terecht. Het eerste deel van dit terrein is al volledig vernieuwd en bijna klaar. Op 28 en 29 september werken ze aan de aansluiting. Daarom rijden er bussen in plaats van treinen tussen Zwolle en ’t Harde, Kampen Zuid en Kampen. Na 5 oktober kunnen treinen op RGS parkeren.

Nu het eerste deel van het opstelterrein bijna klaar is, gaan ze verder met het tweede deel. Net als bij het eerste deel, brengen ze hier een vloeistofdichte folie aan onder de sporen. Zo is het grondwater in het park Engelse Werk beschermd tegen verontreiniging. Belangrijk, want hier wordt drinkwater gewonnen voor de regio Zwolle.

In Zwolle zijn ze flink aan het werk om het spoorknooppunt te verbeteren en uit te breiden. Tot de zomer van 2020 zijn ze nog volop bezig met het opstelterrein. Ook verdubbelen ze de sporen tussen Zwolle en Herfte, en bouwen ze een vrije spoorkruising.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)