GH Zwolle toont kunstwerken van troubadour

Foto van auteur

Zwolle – “Mijn schilderijen en illustraties zijn als liedjes van een troubadour.” Dat zegt Tirza Beekhuis over haar kunstwerken die momenteel in de hal van het gebouw van de Gereformeerde Hogeschool te zien zijn. De officiële opening van deze expositie heeft plaats op vrijdag 23 mei en is vrij toegankelijk. Aanvang: 15.00 uur.

De opening van de expositie is bijzonder: er worden verhalen voorgedragen die speciaal door Marjanne Welmers bij deze expositie zijn geschreven. Daarnaast is er gelegenheid om met Tirza Beekhuis in gesprek te gaan, onder het genot van een hapje en een drankje. Tirza Beekhuis vertelt over onderhuidse gevoelens van mensen. Ze wil daarmee iets van herkenning of verwondering oproepen bij de beschouwer.

Ze heeft een experimentele manier van werken met verschillende materialen, vormen en kleuren en alles wat Tirza tijdens haar proces ontdekt, werkt mee aan het verhaal dat ze wil vertellen. De betekenis van het werk is vaak subtiel, gelaagd en niet afgebakend, net als een lied of een gedicht. Daardoor wordt de kijker aangemoedigd zelf te interpreteren. Een andere reden voor het troubadourachtige in het werk van Tirza is haar voorliefde voor middeleeuwse miniaturen. Deze inspiratiebron is duidelijk terug te zien in haar vaak kleurrijke en rijk versierde werk.

Illustrator

In 2003 studeerde Tirza Beekhuis af als illustrator, waarbij ze een nominatie voor de academieprijs van de Constantijn Huygens Academie voor Beeldende Kunsten ontving. Ze heeft zich gespecialiseerd in het ontwerpen van prentenboeken, maar daarnaast maakt ze ook boekomslagen, schilderijen en illustraties in opdracht. Website van Tirza: www.tirzabeekhuis.nl

Het werk van Tirza hangt tot 30 juni 2008 in de hal van de Gereformeerde Hogeschool, Grasdorpstraat 2 te Zwolle. De expositie is elke werkdag gratis toegankelijk van 8.30 tot 17.30 uur.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)