Jongeren starten wijkrestaurant in Dieze

Foto van auteur

Zwolle – In de wijk Dieze zijn zeven jongeren van veertien jaar en ouder op eigen initiatief begonnen met een heus wijkrestaurant. In wijkcentrum Rembrandtien maken zij wekelijks een goedkope en gezonde maaltijd klaar. Vrijdag 9 mei beleven de jongeren hun vuurdoop, wanneer ze voor het eerst gaan koken voor hun gasten.

De jongeren kwamen in maart zelf met het idee om te gaan koken. Welzijnsorganisatie TRAVERS in de persoon van jongerenwerker Michael Hullegie omarmde het idee meteen en zocht in het kader van het programma Samen Gezond (www.samengezond.nu), contact met de GGD Regio IJssel-Vecht. Op die manier kon een heuse kok worden ingeschakeld, die de jongeren wegwijs maakte in de keuken en hen allerlei culinaire tips aan de hand deed. Na de nodige oefensessies, is het nu zover en presenteren de jongeren zich aan hun eetpubliek. Vanaf vrijdag kan er iedere week gegeten worden in wijkcentrum Rembrandtien aan de Rembrandtlaan. Voor slechts drie euro heeft de bezoeker een compleet drie gangen menu. Iedereen is welkom om te komen eten.

Voor de inwoners van Dieze behoort thuisbezorgen ook tot de mogelijkheden. Daar zijn geen kosten aan verbonden. Voor de bezorging geldt dat alle maaltijden tussen 18.00 en 19.00 uur worden geleverd.

De eerste keer staat er tomatensoep, shoarma met aardappelschijfjes en rauwkost en spoom op het menu. De weken erna komen er diverse soepen en toetjes op tafel. Voor iedereen zit er wat smakelijks bij, ook wat betreft het hoofdgerecht. Van Turkse pizza tot stamppot boerenkool en van nassi tot macaroni. Bezoekers mogen niettemin hun voorkeur aangeven. Dat kan door het invullen van een strook van een deze week bezorgde flyer en deze vrijdag af te geven.

Reserveren

In verband met de organisatie, wordt iedereen vriendelijk gevraagd om net als in een echt restaurant, vooraf te reserveren, het liefst via e-mail. Dat kan door contact op te nemen met jongerenwerker Michael Hullegie op m.hullegie@travers.nl of mobiel op: 06-50625224. Het kan ook via Rembrandtien aan de Rembrandtlaan 10 in Zwolle, telefoon: 038-4555590.

Kortom, iedereen is vrijdag 9 mei vanaf 18.00 uur tot 19.30 uur van harte uitgenodigd voor een gezonde en goedkope warme maaltijd. Namens de jongeren, alvast eet smakelijk en tot vrijdag.

3 gedachten over “Jongeren starten wijkrestaurant in Dieze”

  1. ja ik wist niet wat ik zag van morgen in de stentor pf bekende kopjes en wat leuk braaf he hahahahah nou ik zal voor jullie maaltijdenreclame maken hahhahaah ;D

Reacties zijn gesloten.