Marsweg langer afgesloten

Foto van auteur

Zwolle – De onderdoorgang bij de Marsweg in Zwolle blijft afgesloten voor autoverkeer tot woensdag 9 oktober.

Door ernstige regenval kan de weg niet zoals gepland op maandag 7 oktober open. Woensdag is de Marsweg weer te gebruiken voor autoverkeer. Voor fietsers is de onderdoorgang zoals gepland afgesloten tot eind oktober. Afgelopen week is er veel regen gevallen. Hierdoor konden de werkzaamheden niet doorgaan als gepland. Onder andere het storten van beton heeft vertraging opgelopen. Er was rekening gehouden met extra tijd in de planning, maar deze was helaas niet voldoende voor de weersomstandigheden van deze week.

ProRail streeft er naar om de weg op dinsdag 8 oktober weer te openen, maar gezien de weersverwachtingen is dit niet zeker. Het spoorviaduct over de Marsweg wordt verbreed vanwege de uitbreiding van de sporen tussen Zwolle en Herfte van twee naar vier. Vanwege de verdubbeling van de sporen, is ook uitbreiding nodig van de tussenliggende bruggen en spoorviaducten die kruisen met autowegen en fietspaden.

Eén van die spoorviaducten is het viaduct over de Marsweg. Hier komen twee nieuwe viaducten aan de zuidkant van het bestaande spoorviaduct: een spoorviaduct en een fietsviaduct. Hiervoor moest eerst het bestaande fietsviaduct aan de zuidzijde gesloopt worden. In november 2019 en in het voorjaar 2020 wordt de Marsweg nog tweemaal een weekend afgesloten.