Tien jaar revalidatie in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Op donderdag 15 mei viert De Vogellanden, centrum voor revalidatie, haar tienjarig jubileum. Het eerste decennium wordt feestelijk gevierd met revalidanten, medewerkers en vrijwilligers.

Was het tien jaar geleden nog de vraag of er in Zwolle een revalidatiecentrum moest komen, anno 2008 heeft De Vogellanden haar bestaansrecht inmiddels meer dan bewezen. De Vogellanden biedt hoogwaardige revalidatiezorg dichtbij de leefomgeving. Jaarlijks revalideren zo’n 1900 mensen in het Zwolse revalidatiecentrum. De Vogellanden heeft 50 bedden ter beschikking voor klinische revalidatie aan volwassenen (238 revalidanten per jaar) en biedt poliklinische revalidatie aan kinderen en volwassenen (1634 per jaar). De sector Kinderen biedt ook gespecialiseerde kinderopvang in de Therapeutische Peutergroepen. Revalidanten tonen zich erg tevreden, De Vogellanden scoort met een 7,4 hoger dan het landelijk gemiddelde.

Het verzorgingsgebied van De Vogellanden bestrijkt Zwolle, een groot deel van Overijssel, Flevoland, de Veluwe en Zuid-west Drenthe. Vanaf 15 mei kunt u een bezoekje brengen aan de vernieuwde website: www.vogellanden.nl, waarop men folders kan downloaden, een virtueel kijkje in het revalidatiecentrum genomen kan worden en waar het laatste nieuws te vinden is.