Code Droog in omgeving Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – In Zwolle en omgeving geldt vanaf vrijdag Code Droog. Dat betekent dat er geen open vuur mag worden gestookt. De brandweer heeft de code ingesteld, omdat het al geruime tijd droog is. Ook houdt de brandweer natuurgebieden vanuit de lucht in de gaten. De brandweer in de regio IJssel-Vecht is nog in overleg of ook zij de Code Droog afkondigen.

Code droog betekent dat er geen open vuur mag worden gestookt. Dat heeft te maken me de droogte van de natuur en de voortgangssnelheid van de brand. Het verbod geldt ook voor barbecueën, vuurkorven en tuinfakkels. Barbecueën en het gebruik van vuurkorven (met een doorsnede van maximaal 50 centimeter) en tuinfakkels in de eigen tuin of op straat is in principe wel toegestaan. Desondanks is het volgens de brandweer verstandig hierbij de nodige waakzaamheid in acht te nemen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Code Droog in omgeving Zwolle”

  1. In Overijssel is de code droog ingetrokken.

    Die was vorige week vrijdag afgekondigd in verband met de aanhoudende droogte. Luchtcontroles in verband met bosbrandgevaar worden gestaakt. De code droog is opgeheven omdat het de afgelopen 24 uur in de provincie op verschillende plekken heeft geregend.

Reacties zijn gesloten.