Swollwacht wil oplossing voor hangbuikzwijn

Foto van auteur

Zwolle – De fractie van Swollwacht heeft met zorg, maar ook met grote ergenis, kennisgenomen van het artikel in een Zwols dagblad betreffende het feit, dat het hangbuikzwijn ´Harry(et)´ nog steeds is opgesloten in een schuur gelegen in de dierenweide Park Eekhout. Raadslid William Dogger constateert dat dit feit haaks staat op het dieren-welzijn-beleid in Zwolle, welke onlangs door de werkgroep dierenwelzijn (lees college en raad) de afgelopen maanden is geformuleerd.

Zeker bij een huidige zomerse temperatuur vindt Dogger het onacceptabel dat er na twee weken opsluiting nog geen goede oplossing/locatie is gevonden voor het betreffende hangbuikzwijn. “Het doet mij vermoeden dat enkele ambtenaren bij de gemeente Zwolle nog steeds niet door hebben dan wel begrijpen, dat Zwolle streeft naar een stad te willen zijn waar dierenwelzijn serieus wordt genomen en duidelijk op de politieke agenda is gepositioneerd, dit laatste niet alleen in letters maar ook in werkelijke activiteiten!” Namens de Swollwachtfractie wil raadslid Dogger wethouder Van Dooremolen dringend verzoeken de ambtenaren met de grootste spoed aan te sporen binnen enkele dageneen goede oplossing/locatie te zoeken en dit te implementeren voor het betreffende hangbuikzwijn.

5 gedachten over “Swollwacht wil oplossing voor hangbuikzwijn”

 1. ik weet wel wat
  Volgens mij is er een locatie/oplossing op Van Harenmarke 10 in Zwolle, daar zit ook iets wat te maken heeft met de IJsselstreek.

 2. hangbuikzwijntje
  Jammer dat de gemeenteambtenaren zelf niet in een wame schuur zitten opgesloten. Moeten er eerst weken overheen gaan om tot een besluit te komen? Gemeente schaam je.

 3. @ Henny; Moet ik me ook schamen?
  De “gemeente” zijn we alle 130.000 nl. Ik wil me best ergens voor schamen, maar ik weiger me om een hangbuikzwijntje te schamen. Hoe lief hij misschien ook kan kijken. Dit is op zich ook al geen feit om wakker van te liggen, want dit gebeurt nogal snel!!!

  vindt Dogger het onacceptabel

Reacties zijn gesloten.