Wennemars wint 1.500 meter in Moskou

Foto van auteur

Erben Wennemars heeft vanochtend bij de wereldbekerwedstrijden schaatsen in Moskou de 1500 meter gewonnen.

 

De schaatser uit Zwolle reed een tijd van 1.46,85 en bleef daarmee de Italiaan Fabris en de Rus Skobrev voor. Wennemars gaat na drie wedstrijden aan kop in de strijd om de wereldbeker op de 1500 meter. Fabris staat tweede.
Bron: RTV Oost

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Wennemars wint 1.500 meter in Moskou”

 1. Wennemars zette zijn tijd in de achtste rit tegen de Canadees Denny Morrison. Hij moest daarna tot de laatste rit wachten om te zien dat olympisch kampioen Fabris niet aan zijn tijd kwam. Vorige week was de Italiaan in een rechtstreeks duel nog te snel geweest voor Wennemars die wel in Heerenveen de eerste WB-zege op de 1500 meter had geboekt. Beorn Nijenhuis bleef in Moskou met 1.47,75 net naast het podium: vierde.

  ‘Niet alleen winnen’

  Wennemars viel opnieuw op met een voor zijn doen rustige openingsronde, hoewel zijn 23,57 nog altijd de snelste tijd over de eerste 300 meter was. “Ik wil gewoon een goede 1500 meter schaatsen, ben niet alleen met winnen bezig”, vertelde hij voor de microfoon van de NOS. “Ik reed vaak een hele goede eerste 700 meter en dan was het beste er af. Op deze manier kom ik een stuk verder.”

  Wennemars boekte wereldbekerzege nummer 23 in zijn loopbaan en passeerde daarmee Gianni Romme. Alleen Rintje Ritsma won meer WB-wedstrijden. In Moskou bleven veel toppers weg, de sprinters bijvoorbeeld bereiden zich voor op hun tweeluik in het verre oosten. “Maar ik rijd juist graag zo veel mogelijk wedstrijden. Dit doe ik liever dan in Erfurt in alle eenzaamheid mijn rondjes afwerken.”

  nu.nl

 2. Wat jammer dat Hagendoorn weg is, want die had Wennemars een kunstijsbaan beloofd. Dat zou ook leuk zijn voor de burgers van Zwolle.
  Erben Wennemars multifunctioneel ijsstadion
  , klinkt echt wel goed.

Reacties zijn gesloten.