Het weer: Bewolking met regen in de ochtend

Foto van auteur

Zuiderkerkstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdag is de vraag niet óf er regen gaat vallen, maar wannéér. Aanvankelijk leek de ochtend het droge deel van de dag te worden, maar volgens nieuwe berekeningen is juist dan de kans op regen groot. In de middag lijkt de meeste neerslag oostelijk van Zwolle voorbij te trekken. We noemen de zaterdagmiddag ‘overwegend droog’, zodat we ingedekt zijn, mocht er ‘s middags toch een buitje over de stad trekken. De temperatuur is maximaal 14 graden. Dat is normaal voor de tijd van het jaar, desondanks vinden we het frisjes.

Gunstig voor de gevoelstemperatuur is wel dat er een stuk minder wind is dan op vrijdag. Die waait zaterdag uit zuidelijke richtingen, windkracht 2 tot 3. We hopen op een glimp van de zon, maar het is meer hoop dan verwachting, aangezien het grijze pakket bewolking boven de stad waarschijnlijk te dik blijft. In de nacht naar zondag zijn er tussen alle wolken heldere momenten, zodat de maan (opkomst 22.00 uur) zijn licht af en toe op Zwolle kan schijnen. Het koelt af naar 9 graden.

Zondag zwabbert er over Noordrijn-Westfalen, het oostelijke deel van Twente en de Achterhoek een regenzone. Deze bereikt de regio Zwolle vermoedelijk niet, zodat we het hier de hele dag droog kunnen houden. Dit bij een temperatuur van 13 graden. De bewolking die bij de regenzone hoort, verhindert bij ons zonneschijn van betekenis. Deze verwachting voor zondag is onzeker en in het volgende weerbericht controleren we of het moet worden bijgesteld.

Onzekerheid is er ook over de verwachting voor maandag. Sommige weermodellen houden het geheel droog in onze omgeving, andere presenteren regenkansen. We kiezen nog geen partij en komen ook daar in de volgende weerberichten op terug.