Veldboeket houdt sponsorloop voor politieproject

Foto van auteur

Zwolle –   Op donderdag 22 mei zullen de kinderen van OBS Het Veldboeket een sponsorloop houden. Een aantal Zwolse politiemensen van de regio politie IJsselland, hebben gevraagd of wij hen willen helpen met hun sponsoractie. Zij doen al een paar jaar mee aan de roparun. Dit is een hardloop-estafette van Rotterdam naar Parijs (530 km.).

Deze hardlopende politiemensen laten zich sponsoren. Het geld dat zij ophalen is bestemd voor projecten ter ondersteuning van mensen met kanker. Niet alleen door het hardlopen halen ze geld op, maar ook door acties. En één actie willen ze doen met kinderen van  Het Veldboeket. De kinderen van het Veldboeket zoeken sponsoren die hen geld geven als zij een half uur gaan lopen. De politie komt als tegenprestatie workshops en demonstraties geven voor de kinderen van Het Veldboeket. Zo zal er o.a. een ME-busje, een politieauto en een politiemotor komen en zal de technische recherche een demonstratie geven. Misschien komen er ook nog politiehonden en bikers. Voor de kleinere kinderen zijn er boekjes en kleurplaten van de politie.

De drie kinderen die het meeste geld ophalen krijgen (samen met een vriendje of vriendinnetje) een rondleiding op het hoofdkantoor van politie. Juf Lammy gaat met de kinderen een weddenschap aan dat zij de meeste rondjes kan lopen!