Rummikub voor winnaar koffiebonenspel De Bres

Foto van auteur

Zwolle – Op de jongste editie van het Bevrijdingsfestival was De Bres vertegenwoordigd op het Plein van de Vrijheid.  Een centrale plek op het festivalterrein waar de bezoekers op verschillende manieren de kans kregen 5 minuten voor de vrijheid te geven. Bijvoorbeeld door een bezoekje aan de stand van Inloophuis De Bres.

Vele bezoekers maakten tijd voor informatie, een kop koffie of om mee te doen met het ‘Koffiebonen Raadspel’. Voorbijgangers werden door vrijwilligers van De Bres uitgedaagd om ‘voor een eurootje’ te raden hoeveel koffiebonen er in een grote glazen pot zaten. Dat bleek overigens nog niet eens zo gemakkelijk door de variërende uitkomsten van duizend tot maar liefst tienduizend. De opbrengst van de dag zal ten goede komen aan het werk in De Bres. Op woensdag 14 mei werd de winnaar van het spel bekend gemaakt. Hans Doeleman zat met een aantal van 5300 het dichtst bij de daadwerkelijke hoeveelheid van 5444 koffiebonen.

In De Bres overhandigde Brescoördinator Lucia Besten hem en zijn dochter een luxe editie van het spel ‘Rummikub’. Onder de gasten van De Bres is dit gezelschapsspel favoriet en spoedig wellicht ook in huize Doeleman, waar het spel tot nog toe ontbrak.