Eigen busvervoer Deltion Zwolle succesvol

Foto van auteur

Zwolle – Het Deltion College heeft woensdag 14 mei bussen ingezet om het vervoer van studenten naar de Deltionlocaties te verzorgen. Studenten hebben in groten getale gebruik gemaakt van de mogelijkheid om met het speciale groepsvervoer van Deltion naar school te gaan. Woensdagochtend zijn, ondanks dat een bus door chauffeurs werd tegengehouden, een groot aantal goed gevulde bussen naar de locaties van Deltion afgereisd om de studenten die ondanks de aangekondigde stakingen toch naar school waren gekomen op de plaats van bestemming af te leveren. Hierdoor was de aanwezigheid op de meeste Deltion locaties woensdag rond de 75 procent.

Deltion heeft echter donderdagochtend 16 mei het vervoer naar de Deltion-locaties alsnog moeten staken nadat busvervoerder Gebo zich had teruggetrokken. Bovendien werd Deltiongeconfronteerd met een klacht die de vakorganisatie had ingediend bij de arbeidsinspectie, omdat Deltion met het inhuren van busvervoer in strijd zou handelen met de wet Allocatie Arbeidskrachten door Intermediairs. Na onderzoek van de arbeidsinspectie is deze klacht ongegrond verklaard. Deltion betreurt deze gang van zaken zeer. Veel studenten komen in het gedrang door de vervoersstaking. Zeker donderdag ondervonden een aantal studenten, die examen zouden afleggen op de locatie aan de Dr. Hengeveldweg hinder van de busstaking.

Het onderwijsaanbod van Deltion blijft gedurende de staking van het streekvervoer volledig gehandhaafd.

Nu voor volgende week publieksvriendelijke acties zijn aangekondigd zal Deltion College geen maatregelen nemen om het vervoer van studenten naar locaties te verzorgen. Als er in juni toch hardere acties plaatsvinden zal het Deltion College opnieuw op zoek gaan naar oplossingen waardoor onderwijs ongehinderd doorgang kan vinden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Eigen busvervoer Deltion Zwolle succesvol”

 1. Goede actie van het Deltion. En ?RG zielig van de vakbond om de arbeidsinspectie erbij te halen.

  Begrijp me goed: de chauffeurs hebben het recht om te staken en ik geloof graag dat de reden een goede is, maar als een organisatie zijn eigen ‘schade’ wil beperken moet je hun maatregelen niet als een betreurenswaardige en zielige partij tegenwerken.

 2. Inderdaad. Doel is toch bereikt? Mensen worden aan hun lot overgelaten. Deltion is gedupeerd en dopt z’n eigen boontjes. Busjes huren is verre van gratis.

  Straks wil de vakbond mensen nog gaan tegenhouden en aanklagen als ze in hun eigen auto stappen om bij hun werk te komen.

 3. En dan moet nu Deltion ook doorzetten en een flinke schadeclaim gaan eisen voor de geleden schade, dan treft deze actie misschien nog een extra doel?
  Wel jammer dat de bond daar niet aan gedacht lijkt te hebben. Hadden ze de handen ineen kunnen slaan en elkaar kunnen helpen misschien.

 4. Schadeclaim eisen…. had ik ook al aan gedacht maar ik ben bang dat ze geen poot hebben om op te staan.
  Ze hebben die bussen dan wel gehuurd maar dat hoeven ze niet te doen.
  Leerlingen zijn geen werknemers van ze waar ze van afhankelijk zijn als het gaat om omzet. Leerlingen hadden dan eerder een claim kunnen indienen als Deltion niets geregeld had. Claim uiteraard alsnog bij de vervoermaatschappij en niet bij Deltion

 5. Het is natuurlijk wel zo dat het Deltion organisatorisch in de problemen kan komen als geplande lessen en toetsen niet door kunnen gaan of geherkanst moeten worden. En daaraan zullen ook weer kosten zitten.

Reacties zijn gesloten.