Bomenfonds Zwolle zorgt voor groene gezonde stad

Foto van auteur

Zwolle – In Zwolle worden regelmatig bomen gekapt, zoals onlangs langs de Ceintuurbaan maar ook op kleinere schaal en bomenkap van particulieren. Hoe het met kap, herplant en het Bomenfonds in Zwolle precies zit legde wethouder Kenkhuis vrijdagmorgen aan de hand van een symbolische actie uit. Hij heeft in het winkelcentrum Zwolle-Zuid geld opgegraven dat bestemd is voor het Bomenfonds, zodat er op andere plaatsen herplant kan worden.

Er zijn verschillende redenen voor bomenkap zoals ziekte van de bomen, als de veiligheid in het geding is of omdat er grootschalige werkzaamheden (bouw, herstructurering wijken en wegen) uitgevoerd moeten worden. De indruk die soms ontstaat is dat er zo veel groen verdwijnt. Toch wordt bijna alles weer herplant, er geldt in Zwolle 100% compensatieplicht. Kan dat niet op de oude plek dan wordt dat in de nabijheid gedaan. Als dat ook niet kan vindt er financiële compensatie plaats. Daarvoor heeft Zwolle een Bomenfonds ingesteld, die gebruikt wordt voor nieuwe aanplant in de bestaande stad of voor kwaliteitsverbetering voor bestaande (oude) bomen. “Hoe groener de stad, hoe gezonder de stad”.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Bomenfonds Zwolle zorgt voor groene gezonde stad”

  1. Als Zwolle maar groenste stad blijft! Dat is iets wat ik overal schreeuw: “Groenste stad van EUROPA IN 2006!!!” Iets om trots op te zijn als Zwollenaren lijkt mij!

  2. Kan me niet groen genoeg zijn; beetje blauw er tussendoor. Vandaag weer heel veel heerlijk rustig groen en blauw (vennetjes) gezien in “Het Dwingelerveld”.

  3. Toch jammer van die eendenkooi die ze gaan kappen ten behoeve van een zichtlocatie op de blokkendozen van de Hessenpoort.Ik hoorde dat ook het bos rondom de Markerplas gekapt gaat worden??Ik mag toch hopen dat dat niet zo is.
    Ik dacht dat men landelijk er op terug kwam om maar raak te bouwen langs snelwegen.

  4. @tjalling, zou deze 100% compensatie gelden binnen de bebouwde kom of ook daar buiten (maar wel binnen de gemeente grens) dan word het k… bos toch weer volwaardig
    ik hoop dat dat zo is, ;D 😀 😉

  5. Gister zag ik onze wethouder vertellen dat er ter compensatie bomen zouden worden geplant in Berkum, nog een wijk en aan de Erasmuslaan :'( Zucht, 1 van de kleinste wijken 66% van de bomen?

Reacties zijn gesloten.