De Fanfaar winnaar Nederpopprijs 2008

Foto van auteur

Zwolle – De finale van de Nederpopprijs (de prijs voor Nederlandstalige pop en rock) kleurde dit jaar zwart, geel en rood: er waren maar liefst vier Vlaamse bands geselecteerd voor de eindstrijd die vrijdagavond losbrak in Hedon.  Amoebe, ContraBand, De Fanfaar en Lander, een vijde finalist werd door de bezoekers van de populaire internetsite ongekendtalent.nl gekozen en was Ragtag & Bobtails uit Apeldoorn. Zij behaalden 30 procent van de stemmen. Hiermee stak de formatie met kop en schouders boven de rest uit.


De Fanfaar

Dat de Nederpopprijs inmiddels ook bij de Vlamingen bekend is, merkte de organisatie al bij de voorinschrijving. Het aantal Belgische bands, dat wilde meedingen naar de prijs, groeide van 16 naar een totaal van ruim 80 inschrijvingen. In 2007 won de Antwerpse Hannelore Bedert de Nederpopprijs. In 2006 was Zebra uit Groningen de beste en in 2005 won Piepschuim  uit Nijmegen. De jury was over de Fanfaar nagenoeg unaniem in het oordeel: ‘Zeer een zeer talentvol trio en nog lang niet aan het plafond van hun kunnen.’ De Belgische formatie won naast de geldprijs ook een optreden op het Van Eigen Bodem festival op 5 Juli in het park de Weezenlanden. Nederpopprijs Van Eigen Bodem is de enige prijs voor muzikanten die zingen in de Nederlandse taal of een afgeleide daarvan.


Lander


Amoebe

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “De Fanfaar winnaar Nederpopprijs 2008”

  1. Ehm, het is een trio, de bassist was tijdens de uitreiking al op huus an. Complimenten trouwens weer voor de organisatie, was een leuke avond en heb me zeer goed vermaakt!!!

Reacties zijn gesloten.