Onder invloed en zonder rijbewijs achter het stuur

Zwolle – Een 43-jarige inwoner van Zwolle werd op zondagavond 18 mei aangehouden op de Dobbe. De man reed in een personenauto terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Daarnaast bleek de man onder invloed van alcohol te verkeren. Hij blies bij de ademanalyse 890 ug/l.

Ook bleek de auto, die hij zonder toestemming van de eigenaar had meegenomen, technisch niet in orde te zijn. De auto werd voor nader onderzoek op het bureau gestald. Tegen de Zwollenaar werd proces-verbaal opgemaakt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Onder invloed en zonder rijbewijs achter het stuur”

  1. Ik mag toch hopen, dat zo iemand voor IEDER vergrijp een bekeuring krijgt! En dat ie de komende maanden in de gaten gehouden wordt! Gewoon telkens als ie een voet buiten de deur steekt een politieagent langs laten wandelen.
    En als ie binnen blijft zitten af en toe een bezoekje.

    Wat een enorme hoop stront! Maar goed…zo iemand steekt psychisch gewoon niet helemaal goed in elkaar. Anders doe je dat niet, daar ben ik van overtuigd.

    Zo…dat moest ik even kwijt 😀

  2. Lucht het op plantje? 😉 wel mee eens hoor, dit mag goed bestraft worden. Ik ben alleen wel bang dat het nogal duur is om zo’n persoon in de gaten te blijven houden, een cel lijkt me dan goedkoper en aangezien het rijden tijdens invordering van het rijbewijs een misdrijf is, is dit wellicht nog wel te verkopen ook;)

  3. Het lucht absoluut op!

    Ik ben alleen bang, dat het beter voor mijn gezondheid is om niet te weten wat er werkelijk met deze persoon gebeurt! Ik verwacht dat het weer eens diep- en dieptriest is!

    Tuurlijk is dat soort controle te duur. Maar ik vind wel, dat een agent af en toe eens dit soort achtergrondinformatie zou moeten kunnen krijgen en er gewoon eens langs moet kunnen gaan. Kijken of er toevallig een auto voor het huis staat. Wellicht stapt ie net weer in.

    In Groningen zijn ze bezig met proef met zoiets. Iedere agent krijgt een PDA met GPS. Op het moment dat ze aan het surveilleren zijn krijgen ze bij alle adressen, plaatsen enz de extra informatie die ze nodig hebben. Op één adres kan ingebroken zijn, een ander adres kan een keer een hennepplantage gezeten hebben, weer een ander adres is bekend omdat de man zijn vrouw nog wel eens onder handen neemt, een bepaald deel in het park is berucht vanwege een aanrander enz enz. Eens een keer uitvogelen wat er van dat project terecht is gekomen!
    Ik ben op zich wel van de gadgets en dit soort technologie geeft iedere willekeurige agent de informatie en kennis die normaal gezien alleen een vaste wijkagent heeft!

  4. Hm, wel interessante ontwikkeling, plantje. Zolang het maar beperkt blijft tot concrete gevallen van herhaaldelijk crimineel gedrag. Wanneer iemand eens een scheve schaats rijdt, heeft diegene wat mij betreft nog wel recht op privacy, wanneer het herhalend gedrag wordt heeft de maatschappij recht op controle. Ik denk dat dit redelijk is. 🙂

  5. Haha! Zometeen zitten we weer in de privacy discussie 🙂 Laten we daar even wegblijven. 😉

    Ik denk dat zoiets goed te doen is. Zelfs bij één keer een scheve schaats rijden. Je moet namelijk ook JUIST bijhouden (en natuurlijk ook via de PDA doorgeven aan de agent) WANNEER iets gebeurd is en HOE VAAK zoiets gebeurd is.
    Daarnaast is het ZEER belangrijk om bij iedere vorm van controle op dit feit uit het verleden vast te leggen, dat er weer een contact moment geweest is (in welke vorm dan ook). Dus ook gewoon een praatje gemaakt met een bewoner van het adres kan daar bij horen.
    Dat geeft de agent die er een paar dagen later weer voorbij wandelt ook de informatie dat zijn collega al met de betreffende bewoner heeft gekletst en dat alles er prima uitzag. Hij weet dan dat ie (in ieder geval niet met die reden) geen gesprekje aan hoeft te knopen. Normaal gezien zou een wijkagent wel weten dat hij de betreffende persoon vorige week nog gesproken heeft, maar voor dat soort agenten leven we in een te snelle maatschappij.

    Hoe langer ik er over tik hoe enthousiaster ik word! 🙂

    Maar even terugkomend op je privacy vraagstuk: ik denk dat je met goede instructies ook kunt voorkomen, dat iemand bijna gestalked wordt door agenten die overijverig zijn. Maar het is inderdaad wel een aandachtspuntje, want als verkeerden dat soort informatie in handen krijgen kunnen ze inderdaad wel je blijven pakken op 1 klein dingetje! (Dat is eigenlijk het verste wat ik op dat vlak in de privacy discussie wil gaan)
    Verder wil ik wel nog even meegeven: wat vroegâh allemaal veel beter was: beetje sociale controle enz. had ook zijn nadeel. Want toen had je in dat opzicht ook geen privacy (ik kom uit een klein dorp en daar werkt het nog steeds zo). Doordat één familie een dochter had die ooit aan de drugs geraakt was keek je toch altijd een beetje vreemd naar het huis als je er voorbij fietste (als klein jochie in ieder geval!)

  6. Haha plantje, dat is een hoop informatie! 😀 ik kan me er wel aardig in vinden….Was oprivacy zo’n uitgemolken discussiekoe’tje dan? Kan me goed voorstellen, alleen heb ik er nooit aan meegedaan…..domdom 😉

  7. Dat is zeker een hoop informatie! Maar ik weet dat het allemaal wel kan. Ik werk zelf in business intelligence. Onder dat mom zou je dergelijke projecten ook oppakken.

    Discussies over privacy zijn niet uitgemolken….nog lang niet klaar zelfs :'(
    Het zijn alleen discussies waar je moeilijk uit kunt komen en die ik liever real life zou voeren.

Reacties zijn gesloten.