(On)mogelijke opdracht voor jonge ondernemers

Foto van auteur

Op donderdag heeft er op Christelijke Hogeschool Windesheim een ondernemerschapconferentie plaats gevonden. De organisatie van deze conferentie was in handen van een groep jonge ondernemers van de Hogeschool. Topsprekers als dhr. J. Baan, dhr. A.C. Schalij en dhr. A. van Hijum hebben hun bijdrage geleverd.

Voor de jonge ondernemers hing er veel af van deze dag. Zij moesten binnen een week tijd deze conferentie organiseren. Het uitvoeren van deze (on)mogelijke opdracht geeft de jonge ondernemers toegang tot het specialisatie traject Ondernemerschap en Management.

Als eerste spreker kwam dhr. J. Baan aan het woord. Hij geeft op dit moment leiding aan softwarebedrijf Cordys en is onder andere bekend van de Enterprise Resource Planning (ERP) software. Hij de gaf de jonge ondernemers mee dat ze niet bang moesten zijn fouten te maken en dat ze van deze fouten moesten leren. ‘De fout van gisteren kan helpen in het succes van morgen’.

De volgende spreker was dhr. A.C. Schalij. Hij is directeur van Paul Roescher keukens. Het bedrijf heeft vestigingen in Apeldoorn en Rijssen. Hij heeft verteld over de ontwikkeling van zijn bedrijf. Hij zorgt ervoor dat winkelen bij zijn vestigingen een belevenis is. Hij benadrukte dat er meer is in het leven dan werken alleen.

Dhr. A. van Hijum, winnaar van de jonge ondernemersprijs van het noorden in 2005, sprak als laatst. Als directeur van Store Support is hij op jonge leeftijd al succesvol. Met zijn onderneming ondersteunt hij bedrijven door middel van mystery- en customer support. Als tips gaf hij de jonge ondernemers mee de markt te segmenteren, veel te netwerken en je contacten goed te onderhouden.