Nieuwe fietsroute langs architectuur in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Met een spectaculaire actie van de brandweer wordt de architectuurfietsroute “Fietsend langs Moderne Zwolse Architectuur- Mooi of Lelijk” gepresenteerd. Wethouder Knol overhandigt donderdag het exemplaar van de  architectuurfietsroute  aan onder andere Dhr. L.J ten Cate van Architectuurstudio HH architects and urban designers, architect van de Brandweerkazerne. De Brandweerkazerne heeft dit jaar de Architectuurprijs van Zwolle gewonnen tijdens de Nacht van de Architectuur.

Stap op de fiets met deze moderne en eigentijdse fietsroute “Fietsend langs Moderne Zwolse Architectuur” met het thema Mooi of Lelijk. Het thema van deze route gaat de confrontatie aan met de subjectiviteit of de moderne architectuur daadwerkelijk van toegevoegde waarde is voor de stad. Voorop staat dat deze route Zwolle neerzet als een moderne stad die naast de Peperbus ook hedendaagse gebouwen heeft die de moeite waard zijn om te bekijken. De route laat een nieuwe kant van Zwolle zien door  moderne architectuur centraal te zetten. Een perfecte route om in de Meimaand Fietsmaand te ondernemen, zowel voor de Zwollenaar als de toerist, om meer te weten te komen over de gedachten achter de recent gebouwde gebouwen in Zwolle.

Stichting Architectuurprijs Zwolle

Grondlegger van de fietsroute is de samenwerking met de Stichting Architectuurprijs Zwolle. Stichting Architectuurprijs Zwolle organiseert jaarlijks de Nacht van de Architectuur waar de   Architectuurprijs Zwolle wordt uitgereikt . In de fietsroute komen verschillende winnaars van de afgelopen jaren van deze prijs aan bod.

Fiets zelf de route

De Architectuurfietsroute is ongeveer 25 kilometer lang en leidt u langs 25 moderne Zwolse gebouwen. Per gebouw geeft het routeboekje informatie over de gedachtegang van de architect. Een toevoeging aan de route is een reactie van de architect van het Blekerswegje en de vakjury over het toekennen van de Architectuurprijs 2008 aan de Brandweerkazerne. De route is te koop bij de VVV Zwolle aan het Grote Kerkplein 15, ingang Sassenstraat en kost €3,95.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Nieuwe fietsroute langs architectuur in Zwolle”

Reacties zijn gesloten.