Gemeenteraad Zwolle laat zich informeren

Foto van auteur

Zwolle – De Zwolse gemeenteraad legt vrijdag maar liefst 17 werkbezoeken af. De leden gaan de hele dag op pad door Zwolle. Om de raadsleden herkenbaar te laten zijn, kregen ze allen een blauwe rugzak. 09.00 uur fietsten de verschillende groepen naar de programmaonderdelen.

Ze bezoeken deze dag de Verhalenboot, woningstichting Openbaar Belang, Deltion-technieksector, Thomas à Kempisstichting, Gymnasium Celeanum, Diezercollege-praktijkonderwijs, Podium van de Kerken, Cycloon Fietskoeriers, Zwolse Handboogvereniging St. Sebastiaan, Atletiekvereniging PEC, Tennisvereniging Zwolle 750, Travers, Compleet Wonen, Hedon Zwolle, Interakt Contour, Loesje Zwolle en Theater Gnaffel.

Eind april deed de gemeenteraad een oproep aan onder meer Zwolse bedrijven, verenigingen of stichtingen om de raad uit te nodigen voor een bezoek. Zeventien organisaties reageerden enthousiast. Op basis van het aantal reacties is een programma opgesteld. De raad is in vier groepen verdeeld. Elke groep bezoekt vier of vijf organisaties. Op die manier is het mogelijk om in één dag 17 bezoeken af te leggen.

Het is voor de derde keer dat de Zwolse gemeenteraad zo’n gezamenlijk activiteit onderneemt. De verschillende fracties in de raad zorgen over het algemeen zelf voor hun contacten met de inwoners van Zwolle. Deze activiteit past in de ambitie van de gemeenteraad om samen meer naar buiten te treden.

1 gedachte over “Gemeenteraad Zwolle laat zich informeren”

  1. Nee, dat deden ze niet. Bij hun laatste bezoek waren er nog maar 3! raadsleden over. De rest was vroegtijdig afgetaaid en begonnen aan een vroeg weekeinde. Hartelijk dank voor de welgemeende interesse gemeenteraad.

Reacties zijn gesloten.