Publicatie ‘Wat vogels mensen vertellen’

Foto van auteur

Zwolle – Welke rol spelen vogels bij folklore, volksgeneeskunst en astrologie? De publicatie Wat vogels mensen vertellen gaat over de symbolische en cultuurhistorische betekenis van een aantal vogelsoorten, die in Nederland, en in Overijssel in het bijzonder, zijn aan te treffen. Het boekje wordt gepresenteerd tijdens het Vertelfestival in Zwolle, op zondag 1 juni om 16.00 uur op de Verhalenboot. Na de presentatie wordt het muziektheaterstuk de Vuurvogel opgevoerd.

Volgens de Keltische astrologie zijn er dertien vogels die elk over een periode van het jaar heersen. De eigenschappen van de vogel uit je geboorteperiode hebben een sterke invloed op je persoonlijkheid, gedrag en levensloop. Het boekje geeft informatie over deze vogelastrologie en ook over de invloed van deze vogels op folklore en volksgeneeskunst. Daarnaast is een overzicht opgenomen van vogelkijkhutten in Overijssel, en informatie over Overijsselse musea en bezoekerscentra, die meer informatie geven over vogels.

Het boekje is tijdens de presentatie te koop voor vijf euro. Het is ook verkrijgbaar bij enkele Overijsselse natuurmusea en bezoekerscentra en via KCO, Ans Borst, bel 038 422 50 30. Na afloop van de presentatie, rond 17.00 uur, is er een hapje en drankje. De Verhalenboot ligt in de Thorbeckegracht. Vestigingsadres: Pletterstraat 20.