Agressievelingen houden huis in café

Foto van auteur

Zwolle – Aan de Voorstraat werden in de nacht van 23 op 24 mei twee mannen uit Zwolle (19 en 22 jaar) aangehouden en ingesloten voor mishandeling en bedreiging.

De twee maakten trammelant in een horecagelegenheid. Ze werden door medewerkers verzocht te kalmeren. De mannen gaven hier echter geen gehoor aan. Een van de amokmakers gooide met glazen bier en de andere sloeg een medewerker in zijn nek. Meerdere medewerkers werden uitgescholden en bedreigd. Twee medewerkers deden aangifte, een 32-jarige en een 40-jarige man uit Zwolle. Tegen beide mannen werd proces-verbaal opgemaakt.

11 gedachten over “Agressievelingen houden huis in café”

 1. Waarom heb ik toch het idee dat niet in de Docter of Vliegende Paard was… Jammer dat dit nou echt moet van sommige mensen. Ik was zaterdag ook in de Voorstraat en heb er gelukkig niks van meegekregen.

 2. Waarom je dat idee hebt begrijp ik ook niet Japser. Wellicht komt het omdat je dat geen leuke cafe’s vind en ze daarom maar meteen als plekken des onheils ziet. Ik ga vaak naar de docter en kom ook in het vliegende paard, heb er nog nooit een vechtpartij meegemaakt. In de Bloopers ben ik een paar keer geweest en daar was al meerdere malen wat aan de hand. Zeker ook gezien de overvolle ruimte en lompe sfeer (mijn opvatting) lijkt me dit ook onvermijdelijk

 3. Dat is precies mijn punt. In de Docter en Paard nooit problemen. In de 2 Heren, Bloopers en Timeless met meerdere mensen aan de deur en een veeeeeeeeeel strenger deurbeleid, bijna wekelijks problemen.

  Ik kom al zo’n 12 jaar in de Docter nog nooit problemen gezien 🙂

  (en ik ga ook naar de Bloopers, dus ik kan het vergelijken :))

 4. OH haha, sorry Japser, ik las het verkeerd. Ik dacht dat je juist wel dacht dat het in de Docter of VP was. Maar goed, dan heb ik je punt slechts verduidelijkt. 😉 😀

  Overigens hebben ze bij een van de andere kroegen een vreemd deurbeleid; mocht niet naar binnen omdat mjin schoenen enigzins gympachtig waren (soort van sneakers) Toen ik de beste meneer aan de deur erop wees dat er binnen voor het raam mensen in konijnenpakken aan het dansen waren (geen carnaval) reageerde hij met; je komt er gewoon niet in….Prima hoor, maar zeg als portier dan gewoon; ik selecteer mensen op de vraag of hun kop mij aanstaat, jij hoort daar niet bij. Dan ga ik weg en weet ik dat ik hem enigzins lomp vind, nu ga ik weg, wetend dat hij achterbaks is. 😉

 5. Knokken in de Voorstraat
  Als bewoner van de Voorstraat kan ik nog eens eraan toevoegen dat het mij niet echt uitmaakt in welke kroeg er trammelant is.(alhoewel ik in het verleden vaak in de Docter kwam, met plezier – er gebeurde nooit iets) Ik word ieder weekend, dinsdag-, donderdag- en vrijdagnacht vaak wakker door geschreeuw in de straat. Jongeren die vanuit de cafe’s richting de Joffer lopen en dat kan zelden zonder herrie, gooien van rommel, vernielinkjes aan auto’s, plassen tegen gevels enzovoorts. Met regelmaat zie ik politie optreden om ruziemakende groepjes uit elkaar te trekken. Natuurlijk, ik ben hier zelf gaan wonen en dat doe ik – ondanks de lawaaiterreur van mensen die dronken door de straat ‘lopen’ – met veel plezier, maar wat je ’s nachts hier door de straat ziet lopen……wanneer vele ouders dat zouden weten, dan zou het veel rustiger kunnen worden in deze straat en elders in de stad.

 6. Rick, ik vind de Voorstraat zowiezo een beetje een donker ‘achterafstraatje’. Weinig overzicht en krap voor een druk nachtleven. Hoe mooi zou het zijn als de horeca zich bijvoorbeeld concentreert rond de Kroon of het Postkantoor. Krijg je een leuk plein met minder op elkaar gepakt publiek, meer overzich en een minder duistere sfeer. Lijkt me voor alle instanties een veel aantrekkelijker horecagebied. Maar goed, zo makkelijk zal het natuurlijk niet gaan, maar ik denk dat de gemeente een betere ‘stapstraat’ zou moeten overwegen. (voor het geval ze dit nog niet doen)

 7. Prima hoor, maar zeg als portier dan gewoon; ik selecteer mensen op de vraag of hun kop mij aanstaat, jij hoort daar niet bij. Dan ga ik weg en weet ik dat ik hem enigzins lomp vind, nu ga ik weg, wetend dat hij achterbaks is.

  Volgens mij mogen ze dat niet. Ze moeten dus altijd doen alsof het komt doordat je niet aan de kledingvoorschriften voldoet.
  Als het namelijk gaat om of je kop wel of niet aan staat… Voor sommige mensen staat de kop van iemand met een andere huidskleur per definitie niet aan…

 8. Plantje, zit natuurlijk wat in dat ze dat inderdaad niet mogen. Maar ze mogen dan van mij wel met iets beters komen dan een ‘verbod op sneakers’, terwijl ik binnen mensen in konijnenpakken zie rondhupsen tussen allerlei normaal geklede bezoekers. Maar ach, wellicht vond de portier de aanblik van een konijnenpak wel alledaagser dan sneakers. Wie weet waar zijn vrouw de hele dag in rondloopt 😉

 9. Bunny
  Misschien ravotten ze wel als konijnen. Wie weet had het konijntje een gat in haar pak en zocht ze een wortel 😮 ‘T is bij de konijnen af. Hoewel, als dat konijntje naar het Playboy-logo verwijst…weinig mis mee.

 10. Ja ghehe, daar heb je gelijk in.

  Toch weet ik niet wat ik met een konijn zou doen als ik portier was. Sneakers en alles wat daarop lijkt is natuurlijk een duidelijk verhaal… 😀

Reacties zijn gesloten.