Man rijdt bij controle bijna politieagent aan

Foto van auteur

Zwolle – Maandagmiddag 26 mei werd op de Hasselterweg een 52-jarige man uit Zwartsluis aangehouden en ingesloten voor poging doodslag van een politiemedewerker.

De politiemedewerker was met meerdere collega’s bezig met een verkeerscontrole op de Middelweg en stond op een verkeergeleider. Op een gegeven moment reed een auto, met als bestuurder de man uit Zwartsluis, recht op hem af en maakte een stuurbeweging richting de agent. De politiemedewerker stapte hierop achteruit, omdat de auto hem op zo’n twee meter benaderde. De man weigerde mee te werken aan zijn aanhouding, pleegde verzet en schold de politiemedewerkers uit. Hij werd geboeid overgebracht naar het politiebureau. Er is aangifte gedaan. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “Man rijdt bij controle bijna politieagent aan”

 1. Ik denk dat de man verwachtte het tot schiphol te kunne halen en daar de politiehelicopter af te schudden i.v.m. vliegverbod romdom de luchthaven. Daarna rustig naar het bureau om aangifte te doen van diefstal van zijn auto. Dan leek het allemaal net of de dief dat allemaal op zijn kerfstok had. Met andere woorden, pienter kereltje hoor…die meneer 😀 ;Dmisschien speelde dit soort crap wel in zijn overweging mee

 2. De laatste tijd lees je steeds vaker berichten waarbij je denkt van: waar gaat dat toch heen?
  Stelletje mensen die denken dat de wereld van hun is en kunnen doen waar ze zelf zin in hebben.

  Las zojuist op nu.nl ook bijvoorbeeld dat iemand het leuk vond om in Dordrecht een schaap in de wei dood te schieten ; slaat toch ook nergens op?

 3. Weet je wat zinloos is? Die agent met doodwensen die lekker met z’n laserpistooltje in de middenberm gaat staan om maar zoveel mogelijk te scoren! Laat hem lekker ergens anders z’n zelfmoordplannen uitvoeren. Voor hetzelfde geld was hij aangereden door een automobilist die er een levenslang trauma aan had over gehouden. Zinloze incassobrigade- akties om zogenaamd het verkeer veiliger te maken…bah!

 4. @ zwolle; al vind ik een verstopte agent achter een boom wel een beetje een treurig gezicht, ik heb hier meer begrip voor, dan voor flitspalen. Motoragenten gaan je vaak niet achterhalen bij een overtreding van 5-10 km/u. bij echt te hoge snelheden ben je vaak wel de eh….fallus. Dit vind ik stukken beter te verteren dan een boete voor 5 km/u te hard.

  Ik denk eigenlijk ook wel dat agenten wel plekjes kiezen die niet heel gevaarlijk zijn, ik vind hun weggedrag vaak stukken onberekenbaarder.

 5. Ben ik met je eens ghehe!

  Ik vind het ook een ook weer een beetje gezeur om zoiets zinloos te noemen. De wetten zijn er nu eenmaal toch. Deze worden gehandhaafd door agenten… Dat zijn de feiten waar we het mee zullen moeten doen.

  Als je aan dit soort acties iets wil doen moet je het van bovenaf aanpakken en stemmen op een partij die er niet voor gaat overal de maximum snelheid terug te brengen. DAT is het begin!

 6. En ow ja… laten we wel wezen: het is niet zo, dat een agent toevallig ergens staat waar ook een auto moet zijn. Iemand rijdt op een agent af. Dat is iets anders dan wanneer een agent gewoon op een stomme plek gaat staan.

 7. en vergeet niet dat we het hier hebben over een ‘volwassen’ vent van 52, die moedwillig deze actie heeft uitgevoerd. je mag toch van zo’n persoon iets meer verstand verwachten?

Reacties zijn gesloten.