Vanaf 15 december 2019 een nieuwe dienstregeling voor Syntus Overijssel

Foto: Gerrit-Jan Mondria

Zwolle – Op zondag 15 december gaat de nieuwe dienstregeling van Syntus Overijssel in. Jaarlijks wordt de dienstregeling geanalyseerd en worden er wijzigingen doorgevoerd.

De nieuwe dienstregeling komt mede tot stand op basis van tips en feedback van reizigers en chauffeurs. Ook zijn er gesprekken gevoerd met de betrokken gemeenten, het ROCOV en de provincie Overijssel. Dit alles met als doel een logische reis voor onze reizigers met waar mogelijk verbeterde aansluitingen en realistische rijtijden.

2020 is het laatste jaar dat Syntus Overijssel de dienstregeling uitvoert in Midden-Overijssel. Volgend jaar gaan de reisgebieden Midden-Overijssel en Veluwe samen over in de nieuwe concessie IJssel-Vecht. Keolis Nederland blijft de vervoerder en voert dan onder de naam RRReis haar diensten uit.

Door de toenemende verkeersdrukte wordt het moeilijker om bussen op tijd te laten rijden. Daarom zijn de rittijden van de huidige dienstregeling geanalyseerd. En op diverse lijnen zijn de rittijden aangepast. Dit heeft als doel de punctualiteit van de bussen te verbeteren. Ook wordt op diverse lijnen gekeken naar de inzet van het materieel met betrekking tot de reizigersaantallen, voornamelijk in de ochtendspits. Hieronder vindt u de belangrijkste wijzigingen met betrekking tot de nieuwe dienstregeling.

  • Station Zwolle Stadshagen wordt vanaf 15 december definitief opgenomen in de dienstregeling van de Kamperlijn. Reizigers kunnen voortaan ook in- en uitstappen op dit station.
  • Scholieren en forenzen die uit Kampen richting Deltion Campus reizen, kunnen in de ochtendspits gebruik maken van buslijn 10 vanaf station Zwolle Stadshagen. Buslijn 10 heeft een aansluiting op de trein vanuit Kampen en vertrekt van 7.41 uur tot 9.41 uur ieder half uur. Reizigers zijn hierdoor gemiddeld 10 minuten eerder op Deltion Campus.
  • Vanuit Zwolle-Zuid rijden bussen 6 en 8 door als lijn 2 naar Holtenbroek en andersom. Hierdoor wijzigen de vertrektijden zodat er een betere verbinding ontstaat naar Zwolle Zuid. Lijn 2 rijdt voortaan ook in de vakantieperiode van maandag tot en met zaterdag ieder kwartier.
  • Na 21.00 uur rijdt lijn 11 nog één keer per uur. Reizigers richting Hanekamp en Ziekenhuis kunnen dan ook gebruik maken van lijn 29.
  • Scholierenlijn 7 in Zwolle rijdt langs de meeste locaties van Landstede. Er worden vaker grotere bussen ingezet. Na 17.30 uur stopt lijn 7 met rijden. Reizigers richting het station kunnen na dit tijdstip gebruik maken van lijn 3 of lijn 11, 29, 40, 166 en 167 vanaf Oosterenk.
  • Scholierenlijn 9 stopt na 17.30 uur met rijden. Reizigers richting het station kunnen gebruik maken van lijn 1 en 609.Scholierenlijn 9 stopt na 17.30 uur met rijden. Reizigers richting het station kunnen gebruik maken van lijn 1 en 609.Lijn 2 in Deventer rijdt ’s avonds en in het weekend door naar Platvoet. Vanuit Platvoet rijdt de bus verder als lijn 3 naar het station. Ook rijdt lijn 2 op zondag een uur eerder.
  • De vertrektijden van lijn 3 en 5 in Deventer wijzigen om een betere aansluiting te kunnen bieden op de trein richting Arnhem en Zwolle. ’s Avonds en in het weekend rijdt lijn 3 vanaf Platvoet door als lijn 2 naar het station. Ook rijdt lijn 3 op zondag voortaan een uur eerder.
  • De vertrektijden van lijn 29 en 30 wijzigen, zodat er een betere aansluiting wordt geboden op de trein. Op zaterdag en zondag wordt op lijn 30 een extra rit aangeboden van Hoogeveen naar Slagharen om 19.38 uur.
  • Tussen Meppel en Steenwijk rijdt op werkdagen, op momenten wanneer lijn 40 niet rijdt, bus 20 van Qbuzz. Reizigers met het Altijd Vrij Midden Overijssel abonnement kunnen ook gebruik maken van lijn 20 van Qbuzz. Andersom kunnen reizigers met het Sterabonnement van Qbuzz gebruik maken van lijn 40. Op zaterdag rijdt lijn 40 een half uur eerder. De bus rijdt op zaterdag niet meer via Bedrijvenpark Hessenpoort.
  • Buurtbus lijn 598 rijdt voortaan door naar Bruinehaar en sluit hier één keer per uur aan op buurtbus 591 van Twents. Hierdoor ontstaat een rechtstreekste ov-verbinding tussen Hardenberg en Tubbergen. Lijn 591 rijdt voortaan ook op donderdagavond en zaterdag.
  • Syntus Overijssel verzorgt het busvervoer in Midden-Overijssel in opdracht van de provincie Overijssel. De nieuwe folders en lijnennetkaarten zijn beschikbaar op www.syntusoverijssel.nl/dienstregeling2020. Ook zijn de lijnen en dienstregeling via de https://reizen.keolis.nl/nl/overijssel/reisplanner kijken. Daarnaast worden reizigers geattendeerd op de nieuwe dienstregeling via de beeldschermen in de bussen en treinen, de dynamische borden bij diverse haltes en via social media. Alle aanpassingen zijn tevens gepubliceerd op www.syntusoverijssel.nl/dienstregeling2020.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)