Het weer: Droog en meestal grijs

Foto van auteur

Erasmuslaan
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdagochtend kans op nevel of mist. De begintemperatuur is ongeveer 4 graden. Vorst aan de grond is onwaarschijnlijk, na een nacht onder een deken van wolken. Ook overdag loopt Zwolle risico op grijs weer. Oorzaak: lage bewolking en/of mist. Wellicht valt het allemaal mee en komt er ’s middags wat ruimte voor zon, al is het maar tijdelijk. De wind ‘s ochtends is niet aanwezig of zwak, in de middag toenemend naar matig, kracht 3, uit zuidwestelijke richting.

Het blijft droog bij een maximumtemperatuur van 8 graden. Aan het eind van de middag en in de avond moet rekening worden gehouden met verse mist, die zich vanuit het zuiden zou kunnen uitbreiden over de regio Zwolle. Of hier in de buurt komt. In de nacht naar woensdag daalt het kwik naar een graad of 3. Er is kans op lichte vorst aan de grond.

Als de mist om je hoofd is verdwenen, valt het je op dat de zon feller schijnt. Dit vrije citaat van Boudewijn de Groot zou woensdag van toepassing kunnen zijn. Bepaalde weermodellen beloven veel zon. Afwachten maar of dat gebeurt. Het zou een prima compensatie zijn voor de vrij lage middagtemperatuur die wordt verwacht: 6 graden.

Donderdag een nog lagere kwikstand van 5 graden in de middag. Er is een afwisseling van zon en wolken, na een nacht met een temperatuur onder nul. De wind neemt donderdagmiddag toe.

Vrijdagmiddag en -avond trekt een gebied met flink wat regen over. De wind blaast er op los. Serieus herfstweer lijkt dat te worden, de laatste blaadjes moeten van de bomen.