Beernink schiet SV Zwolle naar historische zege

Foto van auteur

Zwolle/Hattem – Voor het eerst in haar 82-jarig bestaan is SV Zwolle afgelopen zondagmiddag de 2e klasse binnengekropen. Aan het eind van de wedstrijd was het met de vele “kramp”-gevallen ook letterlijk gekropen.


Keeper NEO getroffen door vuurwerk …..

Deze goed bezochte finalewedstrijd voor promotie naar de 2e klasse op Sportpark ’t Achterveen te Hattem werd met 1 – 2 in het voordeel van SV Zwolle beeindigd. Tegenstander was de 2e klasser NEO uit Borne, die met deze uitslag degraderen naar de 3e klasse. Na een uiterst bizar begin, waarbij de keeper van NEO door een stuk vuurwerk van de vele en dol enthousiaste SV Zwolle-aanhangers, niet ernstig, werd getroffen, zagen de toeschouwers een spannende en soms leuke voetbalmatch.


Grandioze actie van Robbie Beernink, inleiding 1-1 …..


Historische doelpunt 1-2 van weer Robbie Beernink …..

De Zwolse geel-witten hadden in de eerste minuten van de wedstrijd absoluut geen zenuwen en namen vanaf het begin dan ook het initiatief in handen. Toch kwam er al gauw een domper over de Zwollenaren. Nadat Jordi Lemmens alleen voor de keeper verscheen en deze grote kans niet benutte, was het NEO, dat geheel onverwachts het net wel wist te vinden en de stand op 1 – 0 zette. Dat deed pijn. SV Zwolle werd hierdoor even in het hart geraakt en had moeite om het ritme weer te vinden.

NEO daarentegen maakte hier gretig gebruik van en kreeg daardoor ook enkele aardige kansen om de stand uit te breiden. Toch was het SV Zwolle, dat geleidelijk NEO wat meer onder druk kreeg, hetgeen uiteindelijk, na een grandioze actie, 5 minuten voor het rustsignaal, resulteerde in de 1 – 1 door Robbie Beernink. Op dat moment zeer verdiend.

In de tweede helft nam SV Zwolle weer het heft in handen en weer was het de ijverige en geslepen Robbie Beernink, die na 5 minuten vanuit een haast onmogelijke hoek de 1 – 2 op het scorebord zette.
SV Zwolle met een 1 – 2 voorsprong naar het eindsignaal, maar zover was het nog lang niet. De aanwezige SV Zwolle-aanhangers hadden nog een groot gedeelte van de tweede helft met flink billenknijpen te gaan. Het was niet alleen de af en toe aanwezige zon, die de hoofden deden gloeien. De spanning was om te snijden.


Als je scoort, dan heb je vrienden ….

NEO moest noodzakelijk meer druk zetten en deed dat dan ook. De Zwolse defensie had het menig keer zwaar te verduren. SV Zwolle moest het in het grootste deel van de tweede helft hebben van enkele gevaarlijke counters, waarbij Jordi Lemmens, de beste kans had om de voorsprong te vergroten. (Het gerucht gaat dat hij SV Zwolle gaat verlaten en volgend jaar de kleuren van Rohda Raalte zal verdedigen.)


De trainer van SV Zwolle, Patrick Wijsman, schreeuwt het uit …..

Door de vele “kramp”-gevallen in de tweede helft, liet scheidsrechter Basciano, die samen met zijn assistenten de wedstrijd perfect leidde, ruim 8 minuten doorspelen. Dit was voor menig geel-wit SV Zwolle hart vragen om het uiterste, maar het is gelukt. SV Zwolle speelt volgend jaar in de 2e klasse. Van harte gefeliciteerd!

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Beernink schiet SV Zwolle naar historische zege”

Reacties zijn gesloten.