Het weer: Zon, wind en wolken

Foto van auteur

Wijthmenerplas
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zondag trekt in alle vroegte een zone met regen over. De regenwolken hebben een lekkere snelheid van ongeveer 100 kilometer per uur, wat het voordeel heeft dat ze vlot voorbij zijn. Rond zonsopgang, om even na half negen, arriveren alweer opklaringen. Jawel, een zonnetje op de zondagmorgen.

Best mooi weer, vanachter glas gezien dan. Sta je zondagochtend aan de Wijthmenerplas, dan merk je dat het stevig waait. Windkracht 4 tot 5, uit zuidwest tot west plus windvlagen. In de middag neemt de wind iets gas terug. Maar kracht 3 tot 4, een matige wind, blijft aanwezig. De temperatuur overdag is zo’n 8 graden. Met die wind voelt het wel kouder aan. Gelukkig is de zon van de partij, tezamen met stapelwolken en soms een wolkenveldje.

Zondagmiddag komt heel misschien een bui over Zwolle, maar in de provincies Friesland en Groningen is dat risico een stuk groter. In de nacht naar maandag wordt de bewolking vanuit het zuiden dikker. Het blijft overwegend droog, ook maandag overdag. Tegen de avond stijgt de kans op wat lichte neerslag, veel zal het niet zijn.

Dat heeft te maken met een front dat in onze omgeving blijft treuzelen. Dinsdag overdag valt er mogelijk wat gespetter uit. Daarbij een vrij hoge temperatuur ‘s middags van 11 graden. In de avond wordt meer regen verwacht.

Mogelijk komt de hoeveelheid neerslag op dinsdag in de buurt van het totaal op zaterdag. De regenmeters van Weblog Zwolle tapten zaterdag in Diezerpoort 11 millimeter regen af en in Stadshagen 13 millimeter.

Vanaf woensdag verschijnt de zon soms en de regenkansen nemen langzaam af. Het is zowel overdag als ’s nachts vrij zacht.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)