Weeshuis steunt Zwolse jeugdprojecten dit jaar met ruim 2 ton

Foto van auteur

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Voor de tweede keer op rij sluit Stichting Het Hervormd Weeshuis Zwolle het jaar af met bijna 210.000 euro aan toezeggingen voor de Zwolse jeugd tot en met 25 jaar. Net als in 2018 kreeg het bestuur dit jaar meer dan 100 aanvragen voorgelegd. Bijna driekwart van de aanvragers kon rekenen op financiële steun.

Op basis van de laatste beslisronde in december krijgen elf projecten een financiële injectie. Deze keer viel het project ‘Out of the Box’ van Sportservice Zwolle het meest op. Sportservice Zwolle wil het buitenspelen van kinderen die wonen in de flats in de Palestrinalaan in de wijk Holtenbroek bevorderen. Dit doen ze door middel van het plaatsen van een container met buitenspeelgoed. De eerste container is al gerealiseerd en mede dankzij onze bijdrage kan de tweede container worden geplaatst.

De overige tien aanvragers die deze keer een bijdrage mogen verwachten zijn Stichting de Regenboogboom voor bezoeken aan zieke kinderen in Zwolle, de Vrije Evangelische Gemeente Zwolle voor de jongerenactiviteiten tijdens hun kerstmarkt op 21 december a.s., Stichting Noodfonds voor kleinere (schuldhulp)projecten, Stichting Flappus een bijdrage voor de educatieborden in het Flappusparadijs en Korfbalvereniging CKV Sparta voor een jeugdhonk. Op het gebied van cultuur ontvangt Stichting Stukafest een bijdrage voor het Studentenkamerfestival in Zwolle op 28 februari a.s., Stichting Café Theater Festival voor de jongerenactiviteiten tijdens het festival op 20 t/m 22 maart 2020, Stichting Milieuraad Zwolle voor de beleeftheatervoorstelling Herberg de Nooterhof Pannenkoek, Stichting Stad en Cultuur voor Kunstbende Overijssel 2020 en Stichting Meraki Theaterproducties voor de theatervoorstelling Ruma Saya (een tijdreis van Nederlands-Indië en de Japanse interneringskampen naar nu).

Stichting Het Hervormd Weeshuis Zwolle is een vermogensfonds dat via financiële bijdragen de Zwolse jongeren tot en met 25 jaar een steuntje in de rug biedt bij hun ontwikkeling op cultureel, intellectueel en sportief vlak. Hun giften zijn bestemd voor duurzame en eigentijdse projecten die de deuren openen voor de lokale jeugd en het verschil maken.

Hebt u ook een duurzaam en eigentijds project maar lukt het net niet om de financiën rond te krijgen? Doe dan eerst de snelle check op onze website https://www.hervormdweeshuiszwolle.nl/ om te zien of u in aanmerking komt voor een bijdrage. U kunt nog tot maandag 17 februari 17.00u a.s. een aanvraag indienen voor de eerstvolgende beslisronde.

Foto 1
Weeshuis steunt Zwolse jeugdprojecten dit jaar met ruim 2 ton - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto