Weeshuis schenkt 100.000 euro aan Zwolse jeugdprojecten

Foto van auteur


Zwolle – In de eerste beslisronde van 2022 heeft het bestuur van stichting Het Hervormd Weeshuis Zwolle maar liefst 100.000 euro toegezegd aan 24 verschillende jeugdprojecten.

Het bestuur van de stichting komt elk jaar op vijf momenten bijeen om de ingestuurde aanvragen te beoordelen en subsidies toe te wijzen aan projecten die bijdragen aan de educatie en duurzame ontwikkeling van Zwolse jongeren tot en met 25 jaar.

Het bestuur heeft deze ronde besloten een bijdrage toe te zeggen aan maar liefst 24 projecten die op hun eigen manier toegevoegde waarde bieden voor de Zwolse jeugd. Het bestuur is met name onder de indruk van vier projecten. De eerste betreft de Stadscamping van Travers Welzijn, die met de Stadscamping een vakantie biedt aan kinderen uit financieel kansarme gezinnen. Het volgende project dat in de smaak valt, is Cultuur in de Wijk, een community art project. Hetzelfde geldt voor een theatervoorstelling van de Jonge Honden over jongeren in verzet in de Tweede Wereldoorlog. Als laatste gooit het project Shout-Out van Klub Karmijn hoge ogen. Via dit project worden Zwolse jongeren met elkaar en met cultuur in verbinding gebracht.

De overige 20 bijdragen gaan naar De Stad Verbeeldt met fotoverhalen van Harculo en Worldvisuals Film voor een documentaire en impactprograma voor kinderen uit families met een oorlogsverleden. De Obadjaschool kan met onze bijdrage een aantal aangepaste fietsen aanschaffen voor kinderen met een beperking. Twee andere basisscholen – De Morgenster en de nevenlocatie van De Twijn in Aa-landen – worden gesteund bij de aanpassing van hun speelplein. Travers Welzijn ontvangt een bijdrage voor stretchtenten voor een tweetal wijkboerderijen.

Ook betaalt Het Hervormd Weeshuis mee aan vier zogenoemde Stroopwafelconcerten waarbij jonge musici een concert geven in zorgcentra. Een particulier krijgt financiële ondersteuning voor de theatervoorstelling Spiegeltje aan de wand, theatermakersgezelschap ZOOM voor de straattheatervoorsteling Blaas mij omver! en de Vuurvogel voor hun talentontwikkelingsproject. Zwolle Unlimited krijgt een bijdrage voor de Kinderroute tijdens het Wereldberoemde Verhalen Festival. Ook Stukafest Zwolle kan weer rekenen op steun voor het Studentenkamerfestival.

Belangenvereniging Schellderdriehoek kan met de bijdrage een klimparcours over een natuurvijver aanleggen, een drietal acrogymnasten ontvangt een bijdrage voor hun deelname aan het WK sportacrobatiek in Azerbeidzjan. Een jonge theatermaker krijgt een financiële injectie voor de Stel je voor-stelling met beginnende muzikanten, theatermakers, dichters en kunstenaars. Hart voor Zwolle kan ook dit jaar weer rekenen op een bijdrage voor de maatjesprojecten en het onmoetingsfeest. Last but not least worden de stichtingen Present en Noodfonds ook dit jaar weer gesteund in hun goede werk op het gebied van kleine schuldhulpprojecten voor jongeren.

Heb jij ook een duurzaam en eigentijds project maar lukt het net niet om de financiën rond te krijgen? Doe dan eerst de snelle check op onze website www.hervormdweeshuiszwolle.nl om te zien of jouw project in aanmerking komt voor een bijdrage. Je kunt nog tot maandag 25 april 17.00u a.s. een aanvraag indienen voor de tweede beslisronde van 2022.

Vloggen voor een cultuurbijdrage
Een cultuurproject goed omschrijven op papier is niet altijd eenvoudig. En dat, terwijl het uiteindelijke resultaat vaak bijzonder te noemen is. Daarom biedt het Hervormd Weeshuis aanvragers van cultuurprojecten die een bijdrage van maximaal €2.000 willen aanvragen de mogelijkheid om in plaats van een projectplan een video/vlog van maximaal 3 minuten in te sturen. Zie de website voor meer informatie.

Over Stichting Het Hervormd Weeshuis
Het Hervormd Weeshuis is een vermogensfonds dat Zwolse jongeren tot en met 25 jaar een financieel steuntje in de rug biedt bij hun ontwikkeling op cultureel, intellectueel en sportief vlak. Onze giften zijn bestemd voor duurzame en eigentijdse projecten die de deuren openen voor de lokale jeugd en het verschil maken.