Voorbeschouwing Fortuna – PEC Zwolle TOTO KNVB Beker

Foto van auteur

Foto: Arjen van der Zee

Zwolle – In de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker staat er opnieuw lange busreis voor PEC Zwolle op het programma. Na het duel tegen HSV Hoek in de eerste ronde, werden de Blauwvingers tijdens de loting gekoppeld aan Fortuna Sittard. De aftrap is dinsdag om 20.45 uur.

PEC Zwolle ging in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker richting Zeeuws-Vlaanderen, waar het met 0-3 te sterk was voor Derde Divisionist HSV Hoek. Lennart Thy brak de ban voor PEC Zwolle, waarna de score in de extra tijd werd uitgebreid door Dennis Johnsen en diezelfde Thy. Fortuna Sittard won in de eerste ronde van ADO Den Haag. Mark Diemers zette de Limburgers op voorsprong vanaf de strafschopstip, waarna Vitalie Damascan en Agim Zeka zorgden voor de 3-0 eindstand.

In de afgelopen speelronde wist PEC Zwolle een belangrijke uitzege te boeken op VVV Venlo. De ploeg van trainer/coach John Stegeman speelde een sterke eerste helft waarin het door doelpunten van Kenneth Paal en Pelle Clement twee keer scoorde. In de tweede helft kreeg PEC Zwolle tal van kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. De goal viel echter aan de andere kant, waar debutant Aaron Bastiaans scoorde. Het laatste kwartier kwam PEC Zwolle echter goed door, waardoor de drie punten mee gingen in de bus naar Overijssel.

Fortuna Sittard wist tegen nummer laatst RKC Waalwijk opnieuw de punten in eigen stadion te houden. In een spektakelstuk waarin RKC Waalwijk twee keer op voorsprong kwam wist Fortuna Sittard uiteindelijk de drie punten bij te schrijven, mede door twee doelpunten van Damascan. Fortuna is dit seizoen het sterkst in eigen stadion. Alle vijf de driepunters die de equipe van trainer Sjors Ultee behaalde, werden behaald in Sittard. Er werd gewonnen van Feyenoord, VVV-Venlo, ADO Den Haag, FC Groningen en zaterdag van RKC Waalwijk.

Eerder dit seizoen stonden PEC Zwolle en Fortuna Sittard al tegenover elkaar in het MAC3PARK stadion. In de knotsgekke wedstrijd opende Mustafa Saymak al na vier minuten de score. Invaller Iliass Bel Hassani wist twintig minuten na rust Fortuna-goalie Alexei Koselev te verschalken. Op dat moment stonden zowel PEC Zwolle als Fortuna Sittard met tien man op het veld. Reza Ghoochannejhad en Amadou Ciss moesten na ingrijpen van de VAR het veld met een rode kaart verlaten. Via Damascan, die vlak voor tijd de aansluitingstreffer maakte, werd het nog even spannend in Zwolle. Na geblunder in de Limburgse defensie kon Thy de 3-1 tegen de touwen schieten.

Fortuna Sittard werd vorig seizoen in de kwartfinales uitgeschakeld door Feyenoord na een 4-1 verlies in De Kuip. Ook PEC Zwolle werd geëlimineerd in de kwartfinales. De Zwollenaren verloren met ruime cijfers op bezoek bij AZ.

De wedstrijd in het Fortuna stadion zal onder leiding staan van scheidsrechter Christiaan Bax. Hij zal worden geassisteerd door Erik Kleinjan en Cristian Dobre. Richard Martens zal fungeren als official.

Bron: www.peczwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)