Sinterklaasactie Humanitas

Foto van auteur

Veel ouders met een laag inkomen zijn niet in staat een cadeautje te kopen. Een gratis sinterklaascadeautje voor hun kinderen wordt daarom als bijzonder welkom ervaren.

Vrijwilligers van Humanitas van de afdeling Zwolle zijn in deze stad en in Kampen bezig om Sinterklaascadeaus te kopen voor ongeveer vierhonderd kinderen. Liz Wind heeft de afgelopen 30 jaar een heel netwerk van scholen, kinderdagverblijven en particulieren opgebouwd. Daar krijgt ze te horen voor welke leeftijdscategorie ze cadeautjes moet kopen, waarna ze deze gaat uitzoeken. Katja van de Belt uit Kampen heeft samen met haar vrijwilligersgroep besloten om de leeftijdsgroep te beperken tot 2 tot en met 7 jaar. Vorig jaar kregen kinderen tot 12 jaar een cadeau. De sociale dienst van Kampen schrijft bijstandsgerechtigden aan. Hierna geven de ouders zelf aan of ze van de actie gebruik willen maken.

Dit jaar hebben Liz en Katja gemerkt dat ze met minder geld cadeautjes moesten gaan uitzoeken. Hoewel ze beiden tevreden zijn over hun inkopen, is financiële ondersteuning dan ook meer dan voorgaande jaren welkom. Wilt u de Sinterklaasactie van de afdeling Zwolle van Humanitas ondersteunen? Neem dan contact op met de heer A. van der Woude, voorzitter van de afdeling Zwolle, tel. 0523-614333 of per mail dwf@wxs.nl. Voor meer informatie over Humanitas kunt u ook kijken op: www.humanitas.nl/vereniging

1 gedachte over “Sinterklaasactie Humanitas”

  1. Ik bewonder het werk dat Liz Wind uit Zwolle en Katja van de Belt uit Kampen doen om kinderen uit arme gezinnen met Sinterklaas t?³ch een presentje te kunnen geven. Waar ik moeite mee heb en wat mij erg steekt, is dat er in ons stinkendrijke landje voor dit soort nobele zaken altijd maar weer gebedeld moet worden. Waarom geven de Soc.Diensten van Kampen en Zwolle de stichting Humanitas niet gewoon een zakje geld, zodat er wat ruimer kan worden ingekocht voor de kinderen die het toch al het hele jaar moeilkijker hebben, dan bij de kinderen die in gezinnen wonen waar het geld soms niet op kan? Is het eerlijk om een museum dat er een zootje van maakt vele tonnen per jaar extra te SCHENKEN, en kinderen die buiten hun schuld in armoede leven, met het Sinterklaasfeest in de kou te laten staan?
    Kom op PvdA-wethouder Witbraad, trek de gemeentelijke knip open en doneer vanavond nog een leuk bedrag aan Stichting Humanitas. Vele kinderzieltjes zullen u dankbaar zijn.

Reacties zijn gesloten.