Handbaldames Travelbags/HV Zwolle winnen dankzij penalty

Foto van auteur

Teamfoto seizoen 2018-2019
Foto: Barbara Timmermans

Zwolle – Tegen WHC speelden de dames van Travelbags/HV Zwolle de laatste wedstrijd van 2019. Vorig jaar werd er uit niet gewonnen. Om een gat te slaan met de onderste regionen moesten de punten mee terug naar Zwolle.

Na het fluitsignaal konden de Zwolse dames de cirkel een aantal keer goed vinden. Cherise Berghorst werd goed vrijgespeeld en zij wist tot score te komen. Beide partijen speelden op snelheid en scoorden vanuit breaks en snelle tegenaanvallen. Mede door het sterke keeperswerk van Lisa van der Velde bleef Zwolle aan de goede kant van de score. Er stond een ruststand van 15-17 in het voordeel van Zwolle op het scorebord.

Eenmaal in de kleedkamer werd alles stuk voor stuk nagelopen. Duidelijk was dat WHC het vooral van de snelle aanvallen moesten hebben of van de opbouwers. Oftewel: op tijd eruit en zorgen dat ze niet omhoog kunnen komen.

De tweede helft ging van start en alles ging op goede voet. Mariska Jans mocht het overnemen van Lisa van der Velde in het doel en de tactieken voor de aanval waren ook besproken. Dit zorgde in eerste instantie voor een goede uitloopt naar een stand van 15-19 in het voordeel van Zwolle. Ondanks dat wist WHC hier goed op te reageren en liet zich niet kennen. Snelle aanvallen en met goede schoten vanaf de opbouw, kwamen ze terug naar 19-20.

De spanning was om te snijden en om de beurt bleven de teams scoren. Vanaf een stand van 29-31 kwam WHC sterk terug. Zwolle gooide de bal er niet in, waar WHC de ballen goed wisten te plaatsen. WHC kwam terug naar een voorsprong van 32-31 en de wedstrijd leek gestreden. Met de nadruk op leek, want met nog een paar seconden op de klok nam Zwolle de bal uit en maakte WHC een overtreding.

Gezien de nieuwe regelgeving krijgt de tegenpartij per direct rood en een penalty tegen. In dit geval was het WHC die het moest incasseren. Daar was het voor Despina Englezos de lastige taak om de meest belangrijke penalty van de wedstrijd te nemen. En dat deed ze perfect. Hierdoor eindigde de wedstrijd na een zenuwslopende tweede helft op een eindstand van 32-32. Niet beide punten mee naar Zwolle en zeker ook niet voldaan, maar in ieder geval met 1 punt in de zak sluiten we het jaar af.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)