Spectaculaire opbrengst Ronald McDonald Huis Business Breakfastclub

Foto van auteur

Foto: Henrieke van Assen

Zwolle – Dinsdag 17 december zagen de 120 aanwezige leden van de Ronald McDonald Business Breakfastclub een spectaculair bedrag op de eindejaarcheque vermeld staan.

Lianne Booijink, Manager van het Huis Zwolle, kreeg deze cheque tijdens het laatste ontbijt van het jaar traditiegetrouw overhandigd door de stuurgroep van de Breakfastclub. De leden van deze succesvolle club hebben het afgelopen jaar maar liefst 63.040 euro bij elkaar gebracht.

Lianne Booijink was uitermate blij met dit enorme bedrag: “Met de opbrengst van 2018 hebben we de negen gastenkamers op kunnen knappen en een grotere schuur gebouwd voor de fietsen en gereedschappen; ook dit jaar zullen we dit prachtige bedrag weer op een goede manier weten te besteden! Fijn dat wij als ongesubsidieerde organisatie toch jaarlijks structureel zo’n mooi bedrag in ontvangst mogen nemen. Met zoveel goede doelen en een beperkte groep sponsoren is het niet altijd gemakkelijk om fondsen te werven, omdat je als ongesubsidieerde organisaties allemaal in dezelfde sponsorvijver zit te vissen”, aldus Lianne.

De stuurgroep maakte bij de overhandiging van de cheque van de gelegenheid gebruik om aan te kondigen dat 2020 in het teken zal staan van het 10-jarig jubileum van de club. De overhandiging van deze gift is een mooie aftrap naar dat jaar. Het maartontbijt zal extra feestelijk van karakter zijn, omdat er dan 100 ontbijten achter de rug zijn. “Niemand had verwacht dat het enthousiasme van de leden na al die jaren zo onverminderd groot zou zijn en daar zijn we als stuurgroep uitermate blij mee en trots op”, zo zegt Joke Vrolijk namens de stuurgroep.

“In maart zullen we dan ook, op de gebruikelijke derde dinsdag van de maand, een extra feestelijk jubileumontbijt organiseren. De locatie blijft nog even een verrassing, maar noteer deze datum vast met uitroepteken in uw agenda” was de boodschap aan de leden.