D66 Zwolle niet blij met communicatie rond Zorgmap

Foto van auteur

Zwolle – Bij de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) is geregeld, dat de WMO-cliënt de volledige vrije keuze heeft tussen: a) Regie in eigen hand ( al dan niet met een Persoonsgebonden Budget) t.a.v. huishoudelijke hulp en daarmee optredend als werkgever, b) Regie volledig in handen van de Zorgaanbieder t.a.v. huishoudelijke hulp en dus niet optredend als werkgever. Sedert medio mei 2008 wordt er door Icare Thuiszorg aan de bestaande WMO cliënten een zogenaamde Zorgmap toegezonden. D66 Zwolle is niet blij met de communicatie hieromtrent.

D66: “De doelstelling van deze Zorgmap is dat men een Alfaovereenkomst en een Kassiersovereenkomst zal moeten ondertekenen. Zodra de alfa-klant de overeenkomsten heeft ondertekend is hij/zij werkgever geworden en volledig verantwoordelijk. De alfa-klant is uit dien hoofde gehouden te voldoen aan de eisen die de wet aan het werkgeversschap stelt. Icare treedt slechts op als betaalkantoor en neemt op geen enkele wijze het werkgeversschap van de alfa-klant over. In geval van nalatigheid of onenigheid over de betaling(en) is de klant als werkgever verantwoordelijk. Dit is in kort de strekking van de Zorgmap welke door Icare aan de bestaande alfa-klanten wordt toegezonden. Zelf geeft Icare aan dat de map in feite bedoeld is voor nieuwe klanten en er door de oude klanten niets ingevuld behoeft te worden.”

Naar aanleiding van deze verwarrende communicatie van de zijde van Icare heeft D66 de volgende vragen aan het college in Zwolle;

1)       Bent u bekend met de inhoud van de Zorgmap die aan de WMO cliënten wordt toegezonden ?

2)       Dient Icare aan haar cliënten beide keuze mogelijkheden  wel/niet  werkgever voor te leggen i.p.v. uitsluitend de werkgeveroptie ?

3)       Indien Ja wilt u bewerkstelligen, dat Icare op korte termijn komt met aanvullende informatie aan alle cliënten, t.a.v. de optie niet- werkgever ?

4)        En tevens aan alle cliënten die inmiddels getekend hebben voor de werkgever optie, expliciet, te vragen of zij die mogelijkheid (met bijbehorende gevolgen) willen handhaven, dan wel alsnog voor de  niet-werkgever optie kiezen ?

D66 ziet graag op korte termijn van het college de beantwoording op gestelde vragen tegemoet, temeer daar deze voor zeer veel onrust onder de doelgroep zal zorgdragen en kan leiden tot uitermate vervelende situaties binnen de WMO thuiszorg indien formulieren reeds ondertekend en ingezonden zijn door de WMO-cliënten .

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

26 gedachten over “D66 Zwolle niet blij met communicatie rond Zorgmap”

 1. Zelf geeft Icare aan dat de map in feite bedoeld is voor nieuwe klanten en er door de oude klanten niets ingevuld behoeft te worden.

  Dat is in ieder geval niet waar. Die ene – circa vijf jaar oude – “alfa-klant” die ik ken, heeft wel een contract ingevuld en ondertekend.

 2. Tot nu toe hebben ze zich daar dan misschien niet druk over gemaakt, maar nu dan toch wel. Ik ben benieuwd naar de antwoorden.

  “Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald” zou ik zeggen.

 3. Da’s ook wel weer zo. Heb ten tijde van v.Mierlo 1x op ze gestemd. Vond Hans echt een prima kerel. Ben eens 1x in Max bij een D’66 bijeenkomst geweest, omdat ik de erg vriendelijke Ernst Reinhart had gesproken (lijsttrekker). Dacht dat ik bij de VVD was.
  Wel goed dat ze toen landelijk dat verschrikkelijke kabinet hebben laten vallen. En kereltje Pechtholt levert zeer regelmatig tekst op GS, niet slecht voor het aantal stemmers denk ik. Maar in mijn ogen zijn ze een overbodige partij. Nu hun speerpunt “bestuurlijke vernieuwing” mislukt lijkt.

 4. Nu moet ik toch opkomen voor een partij die ik hoog heb. Ik word namelijk ziek van de polarisatie die tegenwoordig aan de gang is bij de andere partijen. Zeker niet overbodig dus. Ik zou niet weten op welke partij ik anders moet stemmen.

  D66 is naar mijn idee de enige partij die daar niet aan mee doet en met pragmatische standpunten komt.

  Dat dat kereltje Pechtold regelmatig tekst op GeenStijl levert wist ik niet en vind ik dan weer minder, maar in ieder geval weet hij in de media zijn standpunt helder te verwoorden.

 5. D66 is naar mijn idee de enige partij die daar niet aan mee doet en met pragmatische standpunten komt.

  Dat dat kereltje Pechtold regelmatig tekst op GeenStijl levert wist ik niet en vind ik dan weer minder, maar in ieder geval weet hij in de media zijn standpunt helder te verwoorden.

  Het eerste heb je volledig gelijk in!
  En kereltje Pechtold werd de afgelopen jaren nogal beschimpt door de andere politieke partijen en de media.
  Toch groeit D66 langzaam maar zeker weer in ledental en in de peilingen voor kamerzetels door het duidelijke, heldere en eerlijke optreden van Alexander Pechtold.

 6. De Democraten uit het schitterende jaar 1966
  @ Bernard, ik vind juist dat we teveel partijen hebben. Sommigen met 1 t/m 6 zetels. Is samenwerken nou zo moeilijk? Hoeveel verschillen D’66 zit tussen PvdA en VVD in Groen Links ook. Partij voor de pedo’s hebben ze het al over gehad.

  En als er weer geformeerd moet worden; wil geen van de 20 partijen regeren. Omdat ze niet met die willen of omdat de standpunten van die te té zijn. ZUCHT!

  Vergeet niet dat D’66 erg populair is geworden sinds kereltje Pechtholt een regelmatige column op GS heeft. Eerst hadden Harry v.Bommel (SP) en gebleekte Geert om en om een column. De macht van de media is zo enorm!!! Terwijl er vaak maar 1 persoon de hele massa beïnvloed. Wat dacht je dat er bij de Televaag (GS is TElevaag-dochter) gebeurd?

  Ondertussen kruipt men voor de media en voor een plaatsje in hun medium.

  Ik vind Pechtholt niet slecht hoor en maar vergeet niet wat voor parelkettingpartij het is. Als je je daardoor voelt aangetrokken en door hun beleid, moet je erop stemmen. Niet veel mis mee. Maar kun je je Loesewiesewiesewies nog herinneren? Ok, kleding en uitstraling zegt niet veel, maar wel wat. Kereltje heeft ook een hockeycoupe, mag hoor maar dat is waarschijnlijk onderdeel van zijn non-verbale communicatie. Zoals Hans Spekman ook gewoon in zijn trui in de kamer mag zitten van mij. Ook bij hem zal het non-verbale communicatie zijn.

  Oh ja, Jan Terlouw vond ik vroeger ook heel goed!

 7. Ok, kleding en uitstraling zegt niet veel, maar wel wat. Kereltje heeft ook een hockeycoupe,

  Binnen die arbeiderspartij van jou loopt men in pak en stropdas, beetje tegenstrijdig naar mijn idee… 😛 ;D

  En wat is er mis met hockey??? [/url] 😉

 8. @ Larry: ik noem net Spekman! Die mocht van sommige hotemetoten niet in trui in de kamer ivm “kledingsvoorschriften die er niet zijn” SNEU!

 9. Die Hockey link had ik verwacht 😉 Mijn favo-cabaretier komt uit een hockefamile. Tom is trouwens 1 van de besten bij Langs de Lijn. Maar de verhalen die ik allemaal van mijn Berkumse buurman hoorde die jaren in ….-1 had gespeeld. Ach, het was wel lachen.

  En ze hebben daar vrouwen in het clubhuis
  Die hebben wij (bijna) niet in de kantine.

 10. Heb me destijds ook uitstekend vermaakt toen Oranje gratis op de Pelikaan kwam oefenen met vader- of moederdag.
  Ook een streling voor de ogen 8)

  ===========

  ON-topic a.u.b. !!

 11. Beste Dick,

  Zou je D66 niet op één lijn willen trekken met de PVDA, VVD, of groenlinks ik ben toch echt wel van mening dat D66 vergeleken met deze partijen in alle opzichten onderscheiden is.
  En natuurlijk zullen er raakvlakken zijn tussen de verschillende partijen maar ik zou me echt niet thuis voelen bij een PVDA, of Groenlinks en al zeker niet bij een SP.
  Wat betreft het generaliseren van het uiterlijk van mensen en deze in vakjes te stoppen. Daar heb je nu een punt waar D66 niet in gelooft vandaar dat ze ook in hun campagne aangeven dat de mens als individu belangrijk is ik denk dat dat juist één van de punten is waar we onderscheidend in zijn.

  Jeffrey

 12. Jazeker Jeffrey, D’66 onderscheidt zich duidelijk. Vooral kwa cultuur. Maar ik vind dat je door samenwerken altijd veel meer kunt bereiken. Veel standpunten van PvdA & GL komen overeen. Zoek zelf altijd naar overeenkomsten, in de Nederlandse politiek wordt vaak naar verschillen gezocht.

  Ben dus een keer bij een bijeenkomst van jullie geweest in Max, nadat ik een paar keer uiterst aangenaam met de vriendelijke Ernst Reinhardt had gesproken. Ik vond echter wel dat ik de “standing” die het gezelschap uitstraalde even moest noemen. Hier lees/hoor ik namelijk nooit wat over. Misschien is het inmiddels anders?

  Ben zelf ook heel erg tegen mensen in hokjes plaatsten; ben er zelf ook niet in te vangen.

  Dat viel mij ook op toen ik een spotje zag

  mens als individu belangrijk

  Dat roept de VVD ook altijd en met een gerust geweten vertaal ik hun individu-denken als egoïsme.

  Vind jij ook dat het belang van het individu boven het gemeenschapsbelang wordt gesteld? Ook in procedures enzo? Zoals ik al schreef, ben ik voor samenwerking op alle gebied. Een Linkse samenwerking in Nederland zou een mooi voorbeeld zijn.

  Mensen kunnen van elkaar leren en elkaar versterken. Of staat dit te hallelujah?

 13. beste dick,

  Met het individu bedoel ik te zeggen dat we moeten gaan kijken naar de kwaliteiten van wat een mens als persoon in zich heeft en door daar aandacht op te vestigen deze kwaliteiten van het individu te versterken.
  Wat ik nu vaak zie (met name in Den Haag)is dat men veel te veel kijkt naar groeperingen binnen de samenleving.
  Een mooi voorbeeld hiervan (ook binnen Zwolle) is wanneer men spreekt over hangjongeren dan wordt dit meteen bestempeld als een negatievere groepering van jongeren die alleen maar overlast veroorzaakt.
  Nu is dit in veel gevallen misschien het geval maar lang niet in alle gevallen.

  Natuurlijk staat samenwerken hier los van want juist als iedereen aandacht heeft voor het individu wordt samenwerken een groot goed.

 14. Beste Jeffrey, heb de tekst die Larry vandaag linkte doorgelezen. Vragen aan Pechtold. Al was de link helaas niet te openen, ik begreep dat het uit Trouw kwam. Opvallend dat D’66 het ontslagrecht wil versoepelen zodat we baantjeshoppers krijgen. Want: we gaan van baanzekerheid naar werkzekerheid. De groeten, hoe verzekerd ben je dan van werk? En waarom die onrust kweken?
  Individu: had jullie standpunt al begrepen. Het beste uit iemand halen, wie wil dat niet? De begreep ik niet

  Een mooi voorbeeld hiervan (ook binnen Zwolle) is wanneer men spreekt over hangjongeren dan wordt dit meteen bestempeld als een negatievere groepering van jongeren die alleen maar overlast veroorzaakt.
  Nu is dit in veel gevallen misschien het geval maar lang niet in alle gevallen.

  Hoe individueel willen jullie hangjongeren aanpakken?

  Maar nu ga ik in op jouw stuk, zonder dat jij mijn vragen beantwoord. Het lijkt hier wel de politiek. Nou ja, ik kopieer ze nog even

  Ik vond echter wel dat ik de “standing” die het gezelschap uitstraalde even moest noemen. Hier lees/hoor ik namelijk nooit wat over. Misschien is het inmiddels anders? —Vind jij ook dat het belang van het individu boven het gemeenschapsbelang wordt gesteld? Ook in procedures enzo?

  In de link naar Trouw stonden best dingen waar ik het mee eens was. Wel vreemd dat als je kroonjuwelen hebt je ze wegstopt……Ja, het politieke klimaat is er absoluut niet meer voor, dat is wat anders.
  Deze was goed “Wij rekenen religie tot het privédomein. Dat is iets anders dan zeggen dat het achter de voordeur moet blijven, zoals de VVD wil” P.’s vrouw is doopsgezind (waarom eigenlijk niet over je vrouw praten? Wilders wil het niet eens over de nationaliteit van zijn vrouw hebben) “Zij wilde dat voor de kerk bezegelen en dat heb IK met veel liefde gedaan”…….staat er echt!!! Geloof niet dat ik wat over het “individu” heb gelezen in de lap tekst.

  Tot slot: Een socialist wil volgens mij dat er een groot aantal (sociale) voorzieningen (onderwijs, gezondheidszorg, uitkeringen) door de overheid worden geregeld. Zodat dit voor veel mensen toegankelijk is. Op die manier kan armoede worden tegengegaan en kunnen gelijke kansen worden gestimuleerd.
  Natuurlijk moeten de belastingen dan redelijk hoog zijn, om dit te kunnen betalen. Ook zou je kunnen kiezen voor langer werken. De AOW-verlagen of de AOW-leeftijd verhogen.
  Over dit laatste onderwerp (hoe kom je aan de centen) hoor ik geen enkele politieke partij en al zeker geen politieke beweging (voor wat dat inhoud).

 15. Dick,

  Hoofdpunt uit D66-verkiezingsprogramma 2006:
  AOW vanaf 67 jaar, met overgangsperiode van 24 jaar.

  (http://www.d66.nl/9359000/d/tk06_hoofdpunten_vp.pdf)

  Waar komt de commissie Bakker mee: In periode 2016 – 2040 AOW-leeftijd geleidelijk aan optrekken van 65 naar 67 jaar.

  Overigens zijn veel sociale voorzieningen ingevoerd eind 19e en begin 20e eeuw door kabinetten, waarin een voorloper van de PvdA (SDAP: 1894 – 1946) niet zat. Socialisten waren er aanvankelijk ook geen voorstander van, want dat zou de Revolutie wel eens kunnen vertragen.

  Ideëen over sociale voorzieningen (Sociale Kwestie) kwamen vanaf 1870 voornamelijk uit sociaal-liberale/radicale/vrijzinnig-democratische hoek. Zij werden beschimpt als Kathedersocialisten of Zoetwater-socialisten.

 16. Dick,

  In veel gevallen wil ik graag ingaan op je vragen alleen zit ik op mijn werk en kan niet altijd meteen antwoord geven.
  Misschien was het voorbeeld niet zo handig gekozen en ik zit te denken hoe ik dit het beste kan uitleggen.
  Misschien kom ik hier vanavond nog op terug wanneer ik thuis ben.

  Wat betreft het ontslagrecht pak je een punt waar ik zelf ook nog gemende gevoelend over heb, wat Pechthold in ieder geval heeft aangegeven dat hij de discussie hierover niet uit de weg wil gaan.
  Misschien moet ik wat voorzichtig zijn met voorbeelden maar ik denk dat hij het volgende bedoeld

  Mijn vrouw is lerares en scholen werken met budgetteringen.
  Nu zijn er op scholen in de regel een tekort aan lerares maar veel scholen hebben ook met het probleem te kampen dat ze gewoonweg geen geld hebben om dit leraren tekort op te vangen.
  Nu heeft mijn vrouw collega??s die al wat jaren meegaan en een mentaliteit hebben van ach het zal mijn tijd wel duren en er de kantjes vanaf lopen omdat zij vaak al jaren in dienst zijn hebben zij vaak hogere salarissen en door deze hogere salarissen kunnen vaak jongere wel gemotiveerde lerares niet aan de bak komen of een vaste baan krijgen.
  De druk bij de jongere leeraren kan zo hoog oplopen dat hier vaak een overspannen situatie ontstaat wat er weer voor zorgt dat veel jongere leeraren of elders werk gaan zoeken of gewoonweg overspannen worden.
  Waar D66 voor pleit is meer geld naar de leraren om zo het vak weer interessant te maken maar tegelijkertijd door het ontslagrecht te versoepelen gemotiveerde leeraren de kans te geven om aan het werk te komen.

  Let wel dit is mijn gedachtegang dit hoeft dus niet de reden te zijn en nogmaals ook ik heb gemende gevoelens bij het ontslagrecht.

 17. Dit is mijn laatste off-topic reactie. Anders lijkt het hier wel een D’66 platform.

  @ Martin: In de link naar het Trouw-verhaal rond Pechthold had ik gelezen dat jullie voorkeur hier naar uit gaat: AOW vanaf 67 jaar.
  Zorgen voor geld is altijd impopulair. Als de regering hier NU voor had gekozen had ze dat wat impopulaire belastingmaatregelen gescheeld. Ach, als de sterkste schouders maar de zwaarste lasten dragen. Dat langer doorwerken komt ook wel. Maar vind ik niet zo erg.

  Wat is dit dan voor vaderlandse geschiedenis

  Overigens zijn veel sociale voorzieningen ingevoerd eind 19e en begin 20e eeuw door kabinetten, waarin een voorloper van de PvdA (SDAP: 1894 – 1946) niet zat.

  Als je niet in het kabinet zit, kun je nog wel “voor” gestemd hebben in de kamer. De revolutie, ik weet alleen nog van de ARP met gewezen oorlogsmisdadiger (excuus aangeboden of het was niet een zeker dat ie zo “fout” was????) Wim Aantjes, CDA pruimde hem in elk geval niet meer.
  Misschien wordt revolutie in relatie tot het koningshuis bedoeld….potverdorie Larry moet ik weer zelf in Trouw gaan zoeken omdat JE LINK NIET KLIKBAAR IS. Kan het niet vinden en ga ook niet langer zoeken. Hij zei dat hij niet zo voor het koningshuis was en ongeveer 95% van jullie aanhang wel.

  Dit begrijp ik ook niet

  Ideëen over sociale voorzieningen (Sociale Kwestie) kwamen vanaf 1870 voornamelijk uit sociaal-liberale/radicale/vrijzinnig-democratische hoek. Zij werden beschimpt als Kathedersocialisten of Zoetwater-socialisten.

  Jullie associëren je zeker met die groepering die 96 jaar voor jullie OPRICHTING actief was?

  @ Jeffrey: Mooi laten we het niet nog langer maken dan. Wel mooi de bedoelingen van jullie stemmentrekker uitgelegd. We moeten er wel erg voor uit kijken dat we niet in een op Amerikaans leest gesnoeide prestatiemaatschappij terecht komen. Alsjeblieft zeg, een scorebord-maatschappij waar de afvallers kunnen verrekken. En wie bepaald of je goed functioneerd? 1 persoon? Hoe subjctief en beïnvloedbaar is hij/zij? Want reken erop dat er wat “slijmballen over de ruggen van anderen” rondlopen in ons mooie Nederland! Als het om geld, macht of carriere gaat zijn mensen tot hele vreemde dingen in staat. Wat natuurlijk ook absoluut niet bevordelijk is voor de onderlinge sfeer. En zonder sfeer op je werk, heb je pas echt een probleem als werkgever.

  Denk trouwens dat jullie grote leider wel voor een % of 90-95 in zijn eentje verantwoordelijk is voor de fictieve zetelwinst. In Zwolle hebben jullie een makelaar aan het roer. Ken hem niet maar makelaars staan er bij mij niet zo goed op. Heb wel eens van hem gelezen dat hij heel graag naar Den Haag wou.

  Hoe is het nu eigenlijk met Hans van Mierlo? Oh, zou niet meer off-topic op D’66 terugkomen. Anders google ik wel even.

  Toch succes, want ik vind jullie geen verkeerde partij 😉

 18. Sorry, dat ik gelijk al mijn eigen voornemen verbreek. Maar misschien kan Jeffrey of Martin deze vraag nog even meenemen:

  D’66 had de minister van Koninkrijkszaken met oa De Antillen. In het Trouw-verhaal is er helaas met geen woord over gerept, maar hoe staat D’66 tegenover De Antillen? Bedankt!

 19. Dick,

  Revolutie

  Zie hiervoor m.n. de theorie van Karl Marx en onder 20e eeuw op deze site:

  http://www.blikopdewereld.nl/Geschiedenis/Historische Onderwerpen/het_socialisme.htm

  Antillen

  Kortheidshalve verwijs ik naar: http://www.d66.nl/9359000/1/j9vvhc6cwgbojx9/vhrenlb69tqn?ctx=vhdselzdxey8

  Hans van Mierlo

  Nog steeds D66-lid en woont de halfjaarlijkse landelijke D66-congressen (EERSTVOLGENDE IN ZWOLLE 8 NOVEMBER 2008 BUITENSOOS) bij. Als de discussies binnen D66 hoog oplaaien, laat hij zich niet onbetuigd. Zie ook zijn toespraak bij het 40-jarig jubileum van D66, waarbij hij zei dat we 40 jaar te vroeg zijn opgericht: http://www.d66.nl/9359000/1/j9vvhc6cwgbojx9/vheq3c8q6kzj?ctx=vg09ll3f8zzn

  Sociale Kwestie (1870)/Radicalen (1887 – 1900)/Vrijzinnig-Democratische Bond ?? VDB (1901 -1946)

  Net als in verschillende andere Nederlandse partijen, zien in D66 in de Nederlandse partij-geschiedenis voorlopers. Verschillende D66-ers zien de nodige overeenkomsten tussen hun partij en de Radicalen, later genoemd ⤽Vrijzinnig-Democraten⤝.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Vrijzinnig_Democratische_Bond en

  http://www.vrijzinnig-democraten.nl/kohnstamm.pdf

  In 1946 gingen de SDAP, VDB, CDU en NVB op in de PvdA. De vroeger VDB-voorman Oud ?? gehaat door SDAP-ers om zijn vooroorlogse bezuinigingspolitiek als minister van financiën onder Colijn – voelde zich in de PvdA echter niet thuis, stapte eruit en vormde met de rechts-liberale Partij van de Vrijheid in 1948 de VVD. Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Partij_van_de_Arbeid_(Nederland) en http://www.parlement.com/9291000/modulesf/g6odcima

  Eén van de aanleidingen tot oprichting van D66 was een conflict binnen de VVD over de weigering van de Amsterdamse VVD-fractievoorzitter Hans Gruijters (beoogd Amsterdamse raadslijsttrekker/ wethouder) om de verloving van Beatrix en Claus van Amsberg bij te wonen. VVD-kopstukken vonden, dat Gruijters een uitnodiging hiertoe niet kon/mocht weigeren (HOE LIBERAAL!).

  Daarom stapte hij uit de VVD en schreef op 26 maart 1996 Joop van Tijn in Vrij Nederland:

  “Het zou mij niet verbazen als Gruijters bij de volgende verkiezingen op de Vrijzinnig Democratische Partij stemt. Alleen, die zal nog wel eerst door hem opgericht moeten worden”. Zie: http://www.d66.nl/9359000/1/j9vvhc6cwgbojx9/vhc1l5dfg2ws?ctx=vg09llh0cywo

 20. Bedankt Martin, duidelijk! Maar ook dat laatste stuk over de VVD versterkt mijn vermoeden dat D’66 een (behoorlijk) boven modale club is. Daar had je namelijk nog geen antwoord op gegeven.

  Ik was naar de internet Live-stream van dat Verdonk-beveiligingsdebat aan het luisteren. Buiten dat het bijzonder vreemd en respectloos was, van de persoon om wie het ging, liep ze zo onder het debat weg. Een CDA-er wilde wat vragen maar tante TON stond de media te woord……dat kan toch niet!!!????? Overigens heb ik dit feit niet weergelezen net als dit feit:

  D’66 heeft niet gestemd over Verdonk’s beveiliging 😮 Niet gestemd???? Geen mening???? Zou nooit op iemand stemmen die geen mening gaf in de 2e kamer. Tante TON zelf is ook te weinig in de kamer vind ik. Maar wat vind jij? Misschien is er wél een goede verklaring voor het NIET stemmen?????

 21. Dick,

  Alles is wel off-topic!

  Waarop je je baseert, dat D66 niet heeft gestemd is mij niet duidelijk. Op tv hoorde ik, dat 140 Kamerleden de beveiliging voldoende vonden en 9 (PVV-)kamerleden de beveiliging onvoldoende vonden. Mogelijk betreft het ontbrekende 150e Kamerlid de beledigde prima donna Rita zelf. Overigens bestaat de D66-fractie uit 3 kamerleden en zijn er soms meerdere vergaderingen/bijeenkomsten tegelijkertijd. In zo’n geval zal D66 af en toe verstek moeten laten gaan!

  Kan me niet aan de indruk onttrekken, dat Rita’s hele actie gericht is op meer publiciteit en campagnegeld. Per slot van rekening daalde ze net daarvoor 3 zetels in de peiling en vertrok haar trouwste steun/toeverlaat.

  D66-kiezer en D66-lid is geen dwarsdoorsnede van de Nederlandse kiezer en burger. Dat geldt overigens voor vrijwel elke partij. Hoe groter de partij, hoe meer een dwarsdoorsnede van de Nederlandse bevolking, maar er zijn momenteel vrijwel alleen maar (virtueel) middelgrote partijen (10 tot 20 zetels).

 22. @ Martin: dat niet stemmen van D’66 werd letterlijk door de NOS-livestream met de 2e kamer gezegd. Vond het ook al zo vreemd dat ik er de volgende dag niets meer over hoorde…. Gelukkig, ze hebben gewoon gestemd als alle anderen. Daar gaat de betrouwbaarheid van NOS-live-stream :'(
  Jouw info zal wel kloppen. 140,9,1
  De beledigde prima donna Rita (brede glimlach) wass ook gelijk bij de mannenbroeders van de EO. Ben maar wat anders gaan doen.

  Helemaal mee eens! …..

  Kan me niet aan de indruk onttrekken, dat Rita’s hele actie gericht is op meer publiciteit en campagnegeld. Per slot van rekening daalde ze net daarvoor 3 zetels in de peiling en vertrok haar trouwste steun/toeverlaat.

  Kunnen we nog wat mee beleven! Volgens mij heeft ze ook nog niemand bij de VVD losgeweekt. En in de maling genomen met de centen. Toch de files in no time oplossen, tja….
  Maar ze heeft wel de (hele foute) Televaag en gerelateerde sites mee!

  Hoe meer middenstemmers hoe beter vind ik. Vind partijen met een extreem gedachtengoed gevaarlijk. Van links tot rechts en gelovig of niet. CU lijkt zich daar soms aan te ontworstelen, soms ook niet.

  Ben middenpartij CDA trouwens aardig zat als grootste partij. Volgens mij allemaal van die “automatisch Rabobank (want het is voor boeren)” stemmers. Als CDA weer de grootste partij wordt zitten we weer een termijn met JP :'( Op Sargasso staat een leuk topic[/url]

Reacties zijn gesloten.