CSV ’28 overklast Nederlands Doven Elftal

Foto van auteur

Zwolle – Het eerste elftal van CSV’28 speelde op woensdagavond op Sportpark De Verbinding in Stadshagen een oefenwedstrijd tegen het Nederlands Doven Elftal (NDE). De wedstrijd diende als voorbereiding op het WK voor Dovenvoetbal in Griekenland van 2 tot 12 juli. De Zwollenaren wonnen met 3-2.

De teams waren tijdens de eerste helft gelijkwaardig aan elkaar. Over en weer kregen de teams kansen. Deze benutte CSV ’28 beter. Met een doelpunt van Speentjes en een schitterend afstandsschot van Matuan Kotta ging CSV ’28 met 2-1 de pauze in. De tweede helft werd het Doven Elftal overklast. Er waren voor CSV ’28 vele kansen. Zo schoten de gastheren een paar keer op de paal en werd door Matuan Kotta een penalty gemist. Ozdemir maakte de derde treffer.


Nederland zit tijdens het WK in een poule met de huidige Europees kampioen Frankrijk en de grootmachten China en de Verenigde Staten. Toch is Oranje niet kansloos. Luuk Ruinaard, voorzitter Dovensport, afdeling veldvoetbal: “We hebben zeker kansen om bij de laatste acht te eindigen op het WK, ik hoop zelfs dat we bij de laatste vier komen.”

Van een zware kwalificatiereeks heeft het Nederlands elftal geen last gehad. Omdat dit het eerste WK voor doven is, is er sprake van een open inschrijving. De eerste vijf van het afgelopen EK hadden zich automatisch geplaatst. Ruinaard: “Wij hebben dat EK toen niet gehaald, ondanks twee gelijke spelen tegen Ierland en Kroatië.”

Heel even lag nog een ander gevaar op de loer. Het ontbrak het NDE aan financiële middelen, waardoor de reis naar Griekenland niet betaald kon worden en terugtrekking uit het WK dreigde. Gelukkig zorgde een uitzending op Hart van Nederland op 1 mei voor de ommekeer. “Na de uitzending hebben bedrijven gereageerd en geld geïnvesteerd”, vertelt Ruinaard. “Omdat we vallen onder de gehandicaptensport, kan de KNVB ons niet helpen. Binnenkort gaan we toch met hen om de tafel om te laten zien tegen welke problemen we aanlopen en of we daar een oplossing voor kunnen vinden.”

Weinig verschil
Ruinaard vertelt dat er vrijwel geen verschil zit tussen dovenvoetbal en normaal voetbal. “Wij voetballen precies hetzelfde. De spelers van het Nederlands Doven Elftal spelen zelf ook bij reguliere clubs. Het enige verschil is dat wij de fluit van de scheidsrechter niet horen. Die is daar natuurlijk van op de hoogte en handelt daar ook naar door bijvoorbeeld het gebruik van een vlag of stil te blijven staan. De spelers attenderen elkaar ook. En als je een goede voetballer bent, dan weet je wanneer er een overtreding wordt gemaakt en kijk je automatisch naar de scheidsrechter!”

8 gedachten over “CSV ’28 overklast Nederlands Doven Elftal”

  1. Hou toch op met dat overklast.Als je maar net met 3-2 wint overklas je niemand.die verslagever is en blind en doof en een zielige csv fan.En dat wil ik ff zeggen.En ja wim ,kom maar met je commentaar

  2. Sl
    Inderdaad, ik voetbal al heel wat jaren en ook op hoog niveau.( als slechthorende) Maar als je iemand overklast moet je toch wel in staat zijn om met ruime cijfers te winnen. Deze wedstrijd was slechts 3-2 dus van overklasse is hier totaal geen sprake. Ik weet niet op wat voor niveau cvs speelt maar dit zal hun vies zijn tegen gevallen. Zeer slechte verslaggeving ( eerste helft gelijkwaardig, overklast maar slechts met 3-2 winnen )!!!!!!!!!

Reacties zijn gesloten.