Het weer: Perioden met regen

Foto van auteur

Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdag begint bewolkt en regenachtig. ‘s Morgens eerst lichte regen of motregen, om een beetje in de stemming te komen voor de stevigere neerslag die rond het middaguur arriveert. De schuldige is een lagedrukgebiedje dat met de kern van west naar oost over onze regio trekt.

Het neemt ook een windveld met zich mee, waar het zuiden en midden van het land in elk geval mee te maken krijgen. Zwolle lijkt op de grens uit te komen tussen een zwakke variabele wind in het noorden en veel meer wind in het zuiden. Hoe het ook uitpakt, in de loop van de dag draait de wind naar het westen tot noordwesten, met windkracht 3 tot 4. Dan verdwijnt de regen en komt de zon er misschien nog even bij, voordat kerstavond aanbreekt.

Er blijft ook dan kans op een buitje. Bij dit alles een ochtendtemperatuur van 6 graden en een middagtemperatuur van 8 graden.

Eerste kerstdag zijn er stapelwolken en is het droog, op misschien een kerstbuitje na. Hieruit valt dan regen, voor de duidelijkheid. Geen sneeuw, daar heb je een bus kunstsneeuw voor nodig. Met een beetje geluk maken de wolken ruim plaats voor de zon. Er staat een zwakke tot matige wind uit het noordwesten. Het kwik komt op 8 graden in de middag.

Het weer op tweede kerstdag is nog onzeker. Vermoedelijk is het de eerste helft van de dag bewolkt en droog, gevolgd door regenachtig weer in de middag. Bij een zwakke wind wordt het minder zacht dan we gewend zijn: 6 graden.

Op Weblog Zwolle lees je morgen meer over het kerstweer.