Het weer: Opklaringen maar wel kouder

Foto van auteur

Meppelerstraatweg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdagochtend start Zwolle met een temperatuur net boven of net onder het vriespunt. Autoruiten krabben zit er wel in op de vroege vrijdagmorgen. Daarna rijd je misschien door een mistbank heen. Met een beetje geluk is de zon te zien vanaf kwart voor negen. Zo niet, dan even geduld a.u.b.

In de loop van de ochtend verwachten we mooie opklaringen. En het blijft droog. In de zon wordt het 5 graden, wat niet veel is, maar eindelijk het normale temperatuurniveau voor eind december. ‘s Middags schuift mogelijk laaghangende bewolking voor de zon. Dan is het uit met de pret en wordt het gewoon koud en grijs. Mazzel nog dat de oostenwind het beschaafd houdt: zwak tot matig, kracht 2 tot 3.

In de nacht naar zaterdag gaat het licht vriezen. Reken zaterdagochtend vroeg op -2 graden op neushoogte en aan de grond nog iets meer vorst. Kans op mistbanken in de ochtend.

Zaterdag overdag komt het kwik slechts een paar graden boven het nulpunt uit. Met zo’n lage temperatuur lijkt het zowaar een beetje winter, het moet niet gekker worden! Behalve wolken krijgen we ook een laagstaand winterzonnetje te zien. Er is weinig wind uit zuidoostelijke richting.

In de nacht van zaterdag op zondag gaat het weer licht vriezen. Er kunnen mistbanken ontstaan, die er zondagmorgen nog hangen. Daarna verschijnt de zon boven de stad, maar hij zit ook vaak achter wolkenvelden. Als de zon er goed doorheen komt, wordt het 4 graden. Onder veel wolken wordt die temperatuur gehalveerd. Er staat iets meer wind: kracht 3 uit zuidelijke richtingen. Het blijft droog.

Na het weekend wacht Zwolle enkele droge, maar koude dagen. Af en toe komt de zon kijken boven de stad.