Het weer: Mistig begin, later misschien zon

Foto van auteur

Ter Pelkwijkpark
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Nieuwjaarsdag heeft een mistige start. De temperatuur ligt ’s morgens een beetje onder nul, zodat de mist kan aanvriezen. Er is risico op plaatselijke gladheid. Maar de grote vraag op de eerste dag van 2020 betreft de mist: lost die op of niet? Mogelijk blijft de mist een groot deel van nieuwjaarsdag hangen in Zwolle.

Sommige weermodellen berekenen rond de middag een zuchtje wind uit zuidelijke richtingen. Dat zou helpen om het zicht te verbeteren. Leuk voor deelnemers aan de nieuwjaarsduik. Zij moeten toch al een kille temperatuur van ongeveer 3 graden trotseren. Gelukkig is het water van de Milligerplas niet kouder dan de lucht. Mocht de mist toch oplossen, dan kun je de duik nemen onder een nieuwjaarszonnetje.

Hoe het ook uitpakt, woensdagavond verslechtert het zicht weer. Er is grote kans op mist in de nacht naar donderdag. De temperatuur daalt richting het vriespunt, wat wederom aanvriezende mist kan opleveren.

Het zicht verbetert in de loop van donderdag, maar onder een wolkendek blijft het grijs. En het blijft droog. Bij een maximumtemperatuur van 3 graden komt er eindelijk wind: een matige zuidwestenwind, kracht 3 tot 4. Die drukt de gevoelstemperatuur behoorlijk.

In de nacht naar vrijdag vriest het niet meer. Het is tijdelijk zachter, ’s morgens ongeveer 6 graden en overdag komen daar een paar graadjes bij. Er valt vrijdag een beetje regen, geen grote hoeveelheden.

Veel mooi weer en voorspoed gewenst in 2020!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)