Verkeersoverlast Ceintuurbaan door aanleg spoorviaduct

Foto van auteur

Het geplande nieuwe fietsviaduct met erachter de twee spoorviaducten
Foto: ProRail

Zwolle – Het spoor tussen Zwolle en Herfte wordt verbreed. In januari 2020 begint aannemer NoorderSpoort in opdracht van ProRail met de bouw van een nieuw spoor- en fietsviaduct over de Ceintuurbaan.

Dit zorgt voor overlast voor het wegverkeer op de Ceintuurbaan, met name tijdens de spits. De werkzaamheden starten op vrijdag 10 januari 2020. De Ceintuurbaan is dan vanaf 19.00 uur ter hoogte van de spoorkruising afgesloten.

De afsluiting duurt tot maandag 13 januari 06.00 uur. Dit is nodig voor het slopen van het oude fietsviaduct. De omleidingsroute loopt voor autoverkeer via de IJsselallee en voor fietsverkeer via de Marsweg. Ter plekke wordt de omleidingsroute aangegeven met borden.

Vanaf maandag 13 januari tot en met juni 2020 is op de Ceintuurbaan ter hoogte van de spoorkruising continu één rijstrook per rijrichting afgesloten. Er geldt dan een maximumsnelheid van 50 km/u. Dit kan met name in de spits leiden tot overlast.

Verkeer dat tussen de N35 en de A28 rijdt op de route van de wegwerkzaamheden kan beter omrijden via de IJsselallee. Dit advies staat ook vermeld op digitale informatieborden aan de weg.