Pianomuziek voor twintig vingers in Zwolle

Foto van auteur

Foto: Manschot Grafimedia

Zwolle – Vanaf het moment dat pianist Wouter Harbers “De Fantasie” van Schubert hoorde, een pianostuk voor vier handen, droomde hij ervan het uit te voeren. Op maandagochtend 13 januari komt die droom uit. Wouter geeft dan samen met pianist Martin Oei een koffieconcert in Waanders In de Broeren.

“De Fantasie” van Schubert is in Nederland onder andere bekend door de broertjes Jussen, voor wie het een lijflied geworden is. Daardoor geïnspireerd voeren Wouter en Martin het stuk op 13 januari uit. Verder spelen ze een selectie van vrolijke muziek met onder andere een Hongaarse Dans van Brahms. Wouter omkleedt de pianoklanken met uitleg en anekdotes over de muziek en de componisten ervan.

Martin Oei, 23 jaar oud, heeft veel ervaring met quatre-mains. Hij werkte jarenlang samen met de recent overleden pianist Daniël Wayenberg.

De toegang tot het concert is gratis; bij de uitgang is er een collecte. Vanaf 10:15 is Waanders open en om 11.00 begint de muziek. Reserveren is vanwege de grote belangstelling verplicht: info@wouterharbers.nl.